STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Industrie Prelucratoare, ISD - FDI & Investitii & Parcuri Industriale, Auto

Continental – afacerile companiilor din grup în Romania au urcat la 2,7 miliarde de euro în 2016

Grupul Continental, cel mai mare producător de com­ponente auto din România, care se apropie de un total de 20.000 de angajaţi, a înregistrat anul trecut o creştere cu aproape 20% a cifrei de afaceri, la 12 miliarde de lei (2,66 miliarde de euro), potrivit date­lor companiei, conform ZF.

Dacă grupul german ar avea toate activităţile din Ro­mânia pe o singură com­panie, ar fi cea de-a pa­tra cea mai mare firmă lo­cală după Dacia, OMV Pe­trom Marketing şi OMV Petrom.

Ponderea diviziei din România în total grup a cres­cut anul trecut la 6,55% faţă de 5,88% din cifra de afaceri a com­paniei. De partea cealaltă, cu un total de 18.200 de sala­riaţi la finalul anului trecut, România repre­zintă 8,2% din totalul angajaţilor Grupului Continental la nivel mondial, faţă de 7,9% în 2015, în condiţiile în care pe plan local numărul salariaţilor a urcat cu 10,3% anul trecut, faţă de 6% per total grup.

Anul trecut Grupul Continental a urcat la 18.200 de angajaţi, devenind cel mai mare angajator din industria auto locală depăşind inclusiv Grupul Renault, care are un total de aproximativ 18.000 de salariaţi, dintre care peste 13.800 în cadrul Automobile Dacia.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.