STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Industrie Prelucratoare, Auto

Ford și-ar putea majora producția de SUV-uri cu 100.000 unități ce vor fi produse la Craiova

Producția modelului Ecosport la Craiova ar putea fi readusă în prim-plan de planurile constructorului american Ford de a-şi majora puternic vânzările de SUV-uri, unul dintre cele mai dinamice segmente.

29_ford-opreste-productia-de-masini-si-motoare-la-uzina-din-craiova-cand-va-fi-reluata-asamblarea-b-max-232563„Până în 2018 ne vom tripla vânzările de SUV-uri comparativ cu cele 90.000 de unităţi livrate din modelul Kuga anul trecut. Diferenţa până la  270.000 de unităţi va fi acoperită de o combinaţie de trei modele, Kuga, noul Edge şi Ecosport.

Pragul pe care un model trebuie să-l treacă pentru a fi produs local, şi nu importat de pe un alt continent este de 60.000 de unităţi, potrivit unor surse apropiate uzinei de la Craiova.

„Ford Kuga va rămâne best-seller-ul şi va depăşi cu mult pragul de 100.000 de unităţi anual şi tot la un volum de peste 100.000 de unităţi va ajunge şi Ecosport“, a spus Roelant de Waard, vicepreşedintele Ford Europa, responsabil de marketing şi vânzări.

Dacă vânzările lui Ecosport depăşesc nivelul de 60.000 de unități, acesta ar putea fi produs în România pentru piaţa europeană. Uzina din Köln lucrează la capacitate maximă, astfel uzina de la Craiova fiind singura unde s-ar putea asambla.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.