PIETE FINANCIARE, M&A & VentureCapital & Private Equity, Constructii & Imobiliare

WE-WORK: SoftBank subscrie inca 3 miliarde de dolari si ia in considerare preluarea majoritatii la start-up-ul evaluat deja la 42 miliarde dolari

Conglomeratul japonez pare sa fie gata sa investeasca mai multe miliarde de dolari peste cele 4,4 miliarde de anul trecut de catre Soft Bank si Fondul sau „Vizionar” (Vision Fund) – fond in care controversata Arabia Saudita investise alaturi de japonezi.

WeWork, care la cea mai recenta etapa de fundraising era evaluata la 20 de miliarde de dolari, cauta sa stranga mai multe fonduri pentru o evaluare de 35 de miliarde de dolari, conform spuselor sefului Vision Fund – Rajeev Misra – (in octombrie a.c.) citat de Bloomberg.

Intre timp – in noiembrie 2018 – tranzactia a fost perfectata la 3 miliarde de dolari „ridicati” direct de la investitorul majoritar SoftBank si ducand o evaluare a companiei WeWork inca si mai inalta – de 42 de miliarde de dolari !

Aceasta face din WeWork a 2-a companie de tip „start-up” din SUA ca valoare dupa Uber si ii ofera o capitalizare mai ridicata decat a unor veterani precum Ford Motors, PWC sau mai recentii AirBNB sau SpaceX !

Fondatorul SoftBank – Masayoshi Son – a fost un suporter infocat al WeWork de cand a realizat prima investitie in companie. El si-a incurajat toate companiile din portofoliu sa foloseasca spatiile de co-working ale startup-ului. Daca va realiza aceasta investitie, Son se va abate de la drumul asumat pana acum de a investi intr-un numar de actiuni minoritar in companii de top.

Compania cu sediul in New York – WeWork – a fost fondata in 2010 pe ideea de a inchiria birouri pe termen lung, a le redecora, adaugand bere si cafea gratis in oferta si a inchiria bucati mai mici de birouri, pe termen scurt, afacerilor mici, startup-urilor si antreprenorilor.

De atunci s-a extins in zeci de tari si acum renoveaza si inchiriaza birouri si marilor intreprinderi. Compania a anuntat ca a avut vanzari de 886 de milioane de dolari anul trecut.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.