Energie & Utilitati & Infrastructura, Constructii & Imobiliare

Țiriac face planurile pentru un megaproiect imobiliar în zona Romexpo

Ion Ţiriac vrea să investească sute de milioane de euro într-un megaproiect imobiliar mixt în zona Romexpo.

Sursa: ZF

Pe terenul de aproape 70.000 mp din B-dul Expoziţiei, Ţiriac Holdings are în plan un proiect mixt de 24 de clădiri, cu o înălţime maximă de până la 80 de metri, ce cuprind blocuri de locuinţe, birouri, spaţii comerciale şi servicii, un hotel, dar şi showroomuri auto pentru Mercedes-Benz şi Hyundai alături de activităţi conexe acestora.

Potrivit estimărilor Ziarului Financiar, proiectul este evaluat la câteva sute de milioane de euro, fiind de departe cel mai complex proiect realizat de un singur investitor.

Mai mult, pe terenul actual al Ţiriac Holdings va fi construită una din viitoarele ieşiri ale staţiei de metrou de la Expoziţiei, astfel încât birourile vor putea fi conectate direct la aceasta. Mai mult, în plan deja este prezentată Str. Parcului ca fiind lărgită la două benzi pe sens, faţă de una singură în prezent.

Pentru a face faţă traficului şi cererii pentru locuri de parcare, toate clădirile din viitorul proiect vor avea cel puţin două niveluri în subteran, iar turnul de 20 de etaje va avea patru niveluri în subteran.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.