STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, MACROECONOMIE, Politica cu impact economic, Privatizare & Retrocedare

Constantin Nita: Companiile neprofitabile vor intra intr-un amplu proces de restructurare

Constantin-NitaAflat intr-o vizita de lucru la Craiova, Ministrul Economiei, Constantin Nita, a declarat raspicat ca toate companiile care nu reusesc sa aiba profit, anul acesta, vor intra intr-un amplu proces de restructurare.

Echipele manageriale vor fi schimbate pana cand se va gasi echipa ce va reusi sa obtina profit, iar actiunile vor fi vandute pe bursa, a afirmat minsitrul Economiei, precziand, totodata, ca urmatoarea companie ce la fi listata la Bursa de Valori din Bucuresti este Cuprumin.

„La Energie am vandut totul pe bursa. La fel voi continua si la Ministerul Economiei. De exemplu, Cuprumin este urmatoarea companie care va fi listata la bursa. Toate companiile care anul acesta nu vor obtine profit vor intra intr-un amplu proces de restructurare, adica schimbam tot pana reusim sa punem o echipa manageriala care poate sa scoata profit”, a precizat Constantin Nita, subliniind ca acestea sunt regulile dupa care se ghideaza.

Cat priveste fabrica de Avioane din Craiova, detinuta inca de stat, ministrul Economiei sustine ca exista mai multe companii interesate de aceasta societate, insa mai intai trebuie „facuta sa mearga”. „Eu am un principiu: intai sa o facem sa mearga si apoi sa o vindem”, a afirmat Nita.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.