STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Politica cu impact economic, Energie & Utilitati & Infrastructura

Consilierii locali din Pungești au decis organizarea unui referendum privind gazele de șist

În urma protestelor din ultimele zile, Chevron a anunțat că suspendă activitatea privind explorarea gazelor de şist în Pungești, comuna Siliştea, în timp ce consilierii locali au decis organizarea unui referendum privind explorarea gazele de șist.

Sursă: www.zf.ro
Sursă: www.zf.ro

„Prioritatea este să desfăşurăm activităţi într-un mod sigur şi responsabil faţă de mediul înconjurător în conformitate cu acordurile de mediu pe baza cărora operăm. Chevron îşi reiterează angajamentul de a avea relaţii constructive şi pozitive cu comunităţile unde îşi desfăşoară activitatea”, se arată într-un comunicat al Chevron.

Peste 150 de persoane din Siliștea au început protestele luni și le-au continuat până joi în perimetrul unde Chevron ar urma să amplaseze o sondă de explorare a gazelor de şist.

Consilierii locali din Pungeşti au votat în unanimitate o hotărâre privind interzicerea explorării şi exploatării gazelor de şist pe teritoriul comunei, precum și organizarea unui referendum local.

„Astăzi a fost doar o discuţie de principiu cu privire la organizarea unui referendum în privinţa consultării populaţiei legat de explorarea şi exploatarea gazelor de şist în comună, dacă se vor strânge cele 25 la sută de semnături atunci referendumul ar urma să se organizeze pe 24 noiembrie. De asemenea, important pentru organizare este aprobarea unui proiect de hotărâre de consiliu local prin care să se facă o rectificare de buget astfel încât să se aloce fonduri de la bugetul local”, a declarat Constantin Chiriac, secretarul comunei Pungeşti.

După ce a primit toate avizele necesare de la autorităţi pentru prospectarea solului în perimetrul de la Siliştea, Chevron a obţinut autorizaţie de construire a primei sonde de explorare a gazelor de şist în România.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.