STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Politica cu impact economic, Telecom & IT-C & Online, EUROPA

Consecințele Brexit: Deutsche Telekom ia în calcul vânzarea acțiunilor BT Group

150325100335Deutsche_TelekomDeutsche Telekom intenționează să vândă acțiunile pe care le are în BT Group (12%), compania care deține British Telecommunications, ieșirea de pe piața telecom din Marea Britanie fiind decisă în urma Brexit, au declarat două surse pentru Reuters, conform Mediafax.

Grupul german evaluează o potențială vânzare a acțiunilor pe care le deține, în valoare de 4,4 miliarde de lire, urmând să ia o decizie în funcție negocierile dintre Marea Britanie și Uniunea Europeană din 2017, potrivit surselor Reuters.

Deși nu există certitudinea unui acord, Deutsche Telekom trage un semnal de alarmă în ceea ce privește companiile străine care își regândesc investițiile strategice în Marea Britanie în urma votului Brexit.

Scăderea valorii lirei și reducerea ritmului de creștere economică ca rezultat al pierderii accesului Marii Britanii la piața europeană au transformat țara într-una mai puțin atrăgătoare pentru investițiile strategice ale companiilor străine.

Deutsche Telekom a refuzat să comenteze, iar un purtător de cuvânt al BT Group a declarat că firma britanică nu comentează zvonuri sau speculații.

Deutsche Telekom este restricționată de o înțelegere semnată care o împiedică să își vândă partea din BT înainte de luna august a anului 2017 în cazul în care nu încheie o înțelegere off-market cu investitori financiari.

Renunțarea la businessul din Marea Britanie i-ar permite companiei Deutsche Telekom să se concentreze pe afacerile din Statele Unite.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.