STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, MACROECONOMIE, INTERNATIONAL, Comertul Exterior & Acorduri Liber Schimb

Concluzii ale Summitului G-20: Populismul în creștere – cauză a sufocării creșterii economice și a comerțului

La Summit-ul G20 din China, sefa FMI, Christine Lagarde, a tinut sa aminteasca faptul ca 2017 se anunta un an complicat din perspectiva cresterii economice globale, in vreme ce Angel Gurria, secretarul general al OCDE, a facut un inventar al masurilor protectioniste adoptate in ultimii ani, relateaza Bloomberg. Ca urmare a summit-ului , liderii celor importante economii din lume si sefii institutiilor financiare internationale trag concluzii alarmante: populismul in crestere omoara incet comertul mondial si sufoca cresterea economica.

„Daca vom reusi sa le aratam ca schimburile comerciale sunt benefice nu doar pentru Wall Street sau pentru bancherii din City, ci si pentru afacerile de dimensiuni mici, vom avea forta necesara sa luptam impotriva protectionismului. Sentimentul protectionist a inceput sa inghita intreaga lume. Temerile manifestate de oameni sunt reale. „, a spus si Chrystia Freeland, ministrul Comertului din Canada.

Franta si Germania au contestat in ultimele saptamani avantajele oferite de incheierea acordului TTIP cu SUA, iar la summit, presedintele Francois Hollande s-a vazut nevoit sa aduca anumite completari la refuzul manifestat de europeni in fata ofertei venite din SUA.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.