STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, LIFE-STYLE & HOBBY, Cercetare & Edu & Marketing & Media, PC Games

Computer Games ţinteşte afaceri cu 60% mai mari în 2015

Compania locală Computer Games ţinteşte pentru anul acesta afaceri de 25 milioane de lei (circa 5,6 mil. euro), în creştere cu 60% faţă de anul 2014.
Computer GamesCompania organizează anual în Ro­mânia evenimentul Dreamhack în Bucureşti şi Cluj-Napoca, care reuneşte între 100 şi 300 de concurenţi. Astfel, Computer Games a ajuns în prezent unul dintre cei mai mari organizatori de competiţii de sport electronic din lume.
Computer Games Online a devenit partener al firmei suedeze Dreamhack în 2011 şi un an mai târziu a organizat prima competiţie de sport electronic sub acest brand în România. Concursurile de sport electronic reunesc echipe din toate colţurile lumii pasionate de jocurile pe calculator.
Computer Games a intrat în industria sportului electronic – evaluată anul trecut la circa 158 milioane de dolari la nivel mondial în 2002, când a luat prima licenţă pentru organizarea competiţiilor de profil. La evenimentele Dreamhack din România concurenţii joa­că simultan cinci jocuri – DOTA 2, CS:GO, League of Legends, Hearthstone: Heroes of Warcraft, StarCraft II: Wings of Liberty.
Odată cu intrarea în industria sportului electronic, Computer Games a început şi producţia de conţinut pentru televiziuni din străinătate – înregistrări sau transmisiuni în direct ale competiţiilor de sport electronic.  Compania are colaborări cu trustul media Modern Times Group (MTG) din Sue­dia, care deţine mai multe televiziuni în ţările nordice, baltice, Europa de Est şi Africa.
În prezent, Computer Games Online are patru studiouri TV şi are în plan şi deschiderea unui nou studio TV, în toamna aceasta, de circa 1.000 de metri pătraţi.
Practic, întreaga activitate a companiei se împarte între administrarea site-urilor web computergames.ro şi pgl.ro, organizarea de evenimente şi producţia pentru televiziuni şi platforme online sub brandul PGL şi distribuţia de jocuri digitale şi vânzarea diferitelor produse legate de jocurile pe calculator sub brandul Computer Games.
Anul trecut, Computer Games Online a înregistrat o cifră de afaceri de 15,5 milioane lei (aproape 3,4 milioane de euro), triplu faţă de 2013. Cele mai multe venituri vin din vânzarea drepturilor de televiziune şi din vânzarea biletelor la evenimente.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.