STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, MACROECONOMIE, Politica cu impact economic, Politica Fiscala - Taxe & Impozite, Buget & Finantare Deficit

Companiile de stat înregistrează datorii de peste 14 miliarde la buget, însă ANAF poate recupera doar 3,2% din sumă

Companiile de stat aveau la sfârșitul lunii aprilie arierate de 14,44 miliarde de lei către bugetul de stat, însă, din această sumă, Fiscul poate acționa prin executare silită pentru recuperarea a numai 468 de milioane de lei (3,2% din total), potrivit Profit.ro.

Fiscul nu poate iniția sau continua executarea silită. „Companiile în care statul este acționar majoritar sau integral înregistrau la 30 aprilie obligații fiscale restante în sumă de 14,44 miliarde de lei. Astfel, 13,98 miliarde lei (96,8% din total) reprezintă arierate asupra cărora ANAF nu poate iniția/continua măsurile de executare silită, deoarece se află sub incidența unor legi speciale care suspendă aplicarea prevederilor Codului de procedură fiscală. Din această sumă, 12,16 miliarde sunt arierate înregistrate doar de către contribuabilii cu capital de stat aflați sub incidența Legii privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, în timp ce 468,2 miliarde lei (3,2% din total) reprezintă arierate asupra cărora ANAF poate acționa prin aplicarea măsurilor de executare silită”, potrivit unui document recent al MFP.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.