STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Industrie Prelucratoare, Servicii & Comert & Logistica

Compania Levi’s înlocuiește oamenii cu lasere pentru finisarea jeanșilor

Levi’s vrea ca până în 2020 finisajul manual al blugilor să fie în totalitate înlocuit de mașini, accentul pus pe automatizare fiind și urmarea vânzărilor de anul trecut, care au crescut cu 8%, spun reprezentanții companiei, conform Mediafax.

Pentru dezvoltarea tehnologiei, Levi Strauss a lucrat cu compania spaniolă Jeanologia, specializată în laserele industriale.

Noua tehnică presupune realizarea unei fotografii a pantalonului și utilizarea unui software informatic dezvoltat de Levi’s pentru a realiza decolorarea, ruperea sau alte detalii, iar mai apoi laserul modernizat interpretează design-ul și îl transpune în denim.

Firma speră ca până în 2020 prelucarea manuală să fie înlocuită în totalitate de lasere, însă reprezentanții susțin că nu vor avea loc disponibilizări de personal, deoarece aceștia pot fi recalificați și puși să munceasă în alte sectoare.

Prin noua metodă adoptată, Levi’s va putea să termine o pereche de blugi în 90 de secunde, în loc de două perechi pe oră, cât producea până acum. Compania declară că noile tehnici vor reduce și consumul de substanțe chimice.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.