STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, MACROECONOMIE, LIFE-STYLE & HOBBY, M&A & VentureCapital & Private Equity, Electronice & Gadget

Compania de fitness-tracking Jawbone, odată în valoare de 3 miliarde de dolari, se închide și își lichidează activele

Jawbone, compania care a realizat trackere de fitness și difuzoare Bluetooth, își lichidează activele, potrivit unei surse familiare cu planurile sale, marcând ultima victimă pe piața odată promițătoare a dispozitivelor portabile, conform Business Insider.

Fondatorul și CEO-ul Jawbone Hosain Rahman a început o nouă companie numită Jawbone Health Hub, care va lucra pe software-ul și hardware-ul medical. Compania a strâns bani pentru noua afacere, dar nu este clar cât de mult, a spus sursa.

În ciuda dispariției afacerii, Jawbone crede că încă merită o sumă semnificativă de bani din cauza litigiilor sale în așteptare cu rivalul Fitbit, potrivit sursei.

Jawbone, care a fost odată evaluată de investitorii de pe piața privată la 3 miliarde de dolari, este cel mai recent pionier al electronicii portabile care „aruncă prosopul”.

Anul trecut, producătorul de smartwatch Pebble și-a vândut activele către Fitbit într-o vânzare de tip lichidare. În ceea ce privește Fitbit, acțiunile sale se tranzacționează la minimum de 52 de săptămâni.

Jawbone a încetat să producă fitness trackers de anul trecut, potrivit unor surse familiare cu compania. Nu le-a mai vândut începând cu septembrie 2016. Jawbone și-a vândut restul de inventar către un revânzător terț, la un preț redus, pentru a genera venituri foarte necesare, au spus sursele. Compania a avut de asemenea probleme să plătească niște furnizori pentru serviciile lor și a fost forțată să taie legăturile cu agenția externă de servicii pentru clienți.

Jawbone era în procesul de a face o trecere la fabricarea dispozitivelor portabile „de calitate clinică” care să poată măsura valori precum tensiunea arterială, dar compania avea probleme în a face dispozitivul să funcționeze corespunzător, au declarat surse pentru Business Insider. Nu este clar dacă Jawbone Health Hub va continua să lucreze la dispozitiv. Jawbone Health Hub va oferi service trackerelor actuale de fitness Jawbone.

Jawbone a fost evaluată ultima dată la 1,5 miliarde de dolari, când a strâns 165 milioane dolari într-o rundă în ianuarie 2016, potrivit Karei Swisher de la Recode. Evaluarea sa anterioară a fost de aproximativ 3 miliarde de dolari și a generat un total de aproximativ 1 miliard de dolari de-a lungul anilor.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.