STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Energie & Utilitati & Infrastructura, Finantari UE & Granturi

Compania de Apă-Someș (jud.Cluj & Sălaj) lucrează la un proiect UE de 355 mil. euro ce va duce rețeaua la 99% din populație

Compania de Apă Someş, instituţie subordonată Consiliului Judeţean Cluj, a câştigat un proiect european de 355,6 mil. euro pentru îmbunătăţirea infrastructurii de apă şi apă uzată din 174 de localităţi din judeţele Cluj şi Sălaj, prin extinderea şi dezvoltarea serviciului de alimentare cu apă potabilă şi asigurarea colectării şi epurării apelor uzate, informează Mediafax. Din valoarea eligibilă a proiectului, 85% reprezintă contribuţia Uniunii Europene din Fondul de Coeziune, 13% este contribuţia de la bugetul de stat, iar 2% este contribuţia autorităţilor locale din aria proiectului, respectiv cele din judeţele Cluj şi Sălaj.

„Această nouă finanţare euro­peană, cea mai mare obţinută vreodată de un operator de servicii din România în perioada postaderare, se adaugă celor peste 250 de milioane de euro pe care Consiliul Judeţean Cluj le-a câşti­gat deja în ultimul an şi jumătate. Astfel, cu cei peste 600 de milioane de euro atraşi, judeţul Cluj se situează pe locul întâi la nivel naţional în ceea ce priveşte fondurile europene câştigate“, a declarat Alin Tişe, preşedintele Consi­liului Judeţean Cluj. În prezent, Com­pania de Apă Someş este deja în faza de pregătire a documentaţiilor tehnice în vederea obţinerii autorizaţiilor de construire.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.