STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Industrie Prelucratoare

Compa Sibiu a finalizat in 2015 investitii de 25 mil. euro

Compa SibiuProducatorul de componente auto Compa Sibiu, listat pe piata de capital cu simbol CMP, a finalizat anul trecut un program de investitii de 25 mil. euro, ce va permite o crestere anuala de 15% a capacitatii de productie a companiei. In 2016, Compa va realiza investitii de 10-15 mil. euro, potrivit Ziarului Financiar.

Compa Sibiu are in plan, in acest an, continuarea investitiilor, iar in acest sens va aloca, in 2016, 10-15 milioane de euro pentru dezvoltarea companiei, in functie de evolutia pietei. Principalii clienti ai fabricii sunt Delphi, Bosch si Honeywell.

„In fiecare an alocam 10-15 mi­lioane de euro pentru investitii in dez­voltare, insa anul trecut am realizat in­vestitii 25 milioane de euro, cu sco­pul de a creste capacitatea de pro­ductie, de a fabrica noi produse si de a atrage noi clienti. Investitia va duce la o creşstere anuala de 15% a capacitatii de pro­ductie”, dupa cum a afirmat Ioan Deac, direc­tor general si actionar al Compa pentru ZF.

Compania a raportat pentru anul trecut venituri totale de 491 milioane de lei, echivalentul a circa 109 milioane de euro, in crestere cu 14% fata de anul anterior si un profit net de 28 milioane de lei, adica peste 6 milioane de euro. „Piata este atractiva, suficient de stabila, pregatita de venirea unui nou constructor de masini, insa trebuie re­zolvata problema legata de infra­structura”, atrage atentia autoritatilor Ioan Deac.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.