STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, MACROECONOMIE, Telecom & IT-C & Online, INTERNATIONAL, Concurenta & Protectie Consumator

Comisia Federala de Comunicatii a SUA pregateste noi norme pentru reglementarea accesului la Internet

Comisia Federala de Comunicatii a SUA a anuntat ca are pregatite noi norme pentru reglementarea accesului la Internet, ce vor permite companiilor sa plateasca pentru furnizarea clientilor servicii de inalta calitate, fara reducerea vitezei de transfer.

fcc-tec__1_.0_standard_800.0Companiile care se bazeaza pe conexiuni de banda larga, cum ar fi Netflix, ESPN sau Skype,  ar putea plati furnizorii de Internet pentru a se asigura ca fluxuri video sunt receptionate fara probleme de clienti, conform Business Insider.

Aceasta este o schimbare completa a pozitiei FCC pe tema neutralitatii retelei, autoritatea sustinand, pana acum, ca toti utilizatorii ar trebui sa aiba acces egal la Internet, iar furnizorii de continut nu ar trebui sa fie discriminati in transmiterea serviciilor catre clienti.

FCC a cerut furnizoriilor de servicii de banda larga sa trateze traficul pe internet in mod egal, indiferent de continut si nu limiteze sau sa promoveze anumite site-uri sau servicii pe care le detin, in defavoarea celor ale concurentilor.

Jucatorii din piata si autoritatile americane care sunt in favoarea neutralitatii retelei s-ar opune, cel mai probabil, acestor noi reglementari propuse, deoarece favorizeaza companiile puternice, care pot plati pentru accesul direct la consumatori.  FCC a negat ca va fi o „schimbare de directie in politica”, si a precizat ca informatiile sunt total eronate.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.