STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, PIETE FINANCIARE, Energie & Utilitati & Infrastructura, Servicii & Comert & Logistica, Insolventa & Lichidatori, Constructii & Imobiliare

Comerțul, construcțiile și serviciile de alimentație sunt cele mai riscante domenii din economie

Cel mai riscant domeniu din economie este comerţul cu ridicata şi amănuntul, cu 9.468 de firme, urmat de construcţii imobiliare (3.260), restaurante şi alte servicii de alimentaţie (1.670), lucrări speciale de construcţii (1.566) şi transporturi (1.507), arată un studiu realizat de Keysfin, conform Mediafax.

Studiul a luat în calcul firmele înregistrate în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă (BPI) deţinute de acţionari care au avut cel puțin 2 companii în această situaţie între 2008-2017.

„Economia românească este precum un măr: apetisant pe dinafară, însă gaunos și cu un gust fad. Stăm bine la capitolul creştere economică, însă dincolo de statisticile de pe hârtie, să faci afaceri în România reprezintă o provocare plină de tot mai multe obstacole. Există în România lui 2018 un om de afaceri care face „business” cu 119 companii, dintre care 116 sunt în insolvenţă. Şi nu este singurul care se poate ,,lăuda” cu această performanţă. În topul realizat de KeysFin mai sunt alţi 9 oameni de afaceri care au între 40 şi 100 de firme în insolvenţă”, comentează compania de consultanță.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.