STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Telecom & IT-C & Online, Cercetare & Edu & Marketing & Media, M&A & VentureCapital & Private Equity

Comcast oferă 31 de miliarde de dolari pentru grupul britanic Sky

Compania americană de cablu Comcast a oferit 31 de miliarde de dolari pentru grupul britanic de media Sky, la concurență cu compania Fox a miliardarului Rupert Murdoch și cu compania Disney, informează Reuters, conform Mediafax.

Comcast, care deține televiziunea NBC și studiourile de filme Universal, a făcut o ofertă mai bună decât cea a Fox. Disney a convenit deja cu Fox să cumpere Sky, la o dată ulterioară preluării, împreună cu alte active, într-o tranzacție separată în valoare de 52 de miliarde de dolari.

Acțiunile Sky au crescut cu 21% după anunț, semn că investitorii mizează pe un război al ofertelor pentru compania care oferă sport, filme și conexiune la internet către 23 de milioane de locuințe din Marea Britanie, Irlanda, Germania, Italia și Austria.

„Sky și Comcast se potrivesc perfect: ambele companii sunt lideri în crearea și distribuirea de conținut”, a declarat Brian L. Roberts, CEO Comcast.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.