STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, PIETE FINANCIARE, Start-Up & Angels, Start-Upuri

Cluj: Un fond de accelerare dedicat start-up-urilor oferă finanțări în valoare de 250.000 euro

Un fond de accelerare, înființat de 30 de oameni de afaceri din Transilvania, dedicat start-up-urilor din Cluj oferă finanțări în valoare de 250.000 de euro pentru acest an, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit unui comunicat al fondului Risky Business transmis, marți, co-investitorii pot investi în oricare dintre start-up-uri până la 100.000 de euro.

”Peste 30 dintre cei mai proeminenţi oameni de afaceri din Transilvania au decis să finanţeze startup-uri accelerate la Cluj. Risky Business devine astfel primul program de accelerare din România care investeşte în echipele selectate, având la dispoziţie 250.000 de euro pentru aproximativ 10-15 echipe în 2017. Fondul de accelerare va investi până la 20.000 de euro în circa 15 companii de-a lungul acestui an, iar cei peste 30 de investitori au şansa să co-investească în oricare dintre acestea sume de până la 100.000 de euro, alături deRisky Business”, se arată în documentul citat.

Pentru a selecta companiile în care să investească, Risky Business lansează un program de accelerare găzduit în Cluj Business Center, un epicentru al antreprenoriatului clujean. Programul culminează cu un Demo Day în cadrul Techsylvania, cea mai importantă conferință din domeniul tehnologiei din România. Anul trecut, evenimentul l-a avut pe Tim Draper, unul dintre cei mai cunoscuţi investitori la nivel mondial, ca membru al juriului care a evaluat startup-urile. Anul acesta se preconizează prezenţa a peste 100 de investitori la eveniment.

Printre investitorii în noul fond se numără Andrei Dunca, fondator LiveRail, companie achiziţionată de Facebook cu 500 milioane dolari, Sergiu Biriș, fondatorul Zonga & Trilulilu, Phillip Kandal, care şi-a vândut compania către Telenav cu 24 de milioane de euro, Voicu Oprean, Marcel Anghel sau Călin Văduva, fondatorii unora dintre cele mai mari companii de IT din Cluj. Risky Business este fondat și condus de antreprenorii Radu Iuhas, Bogdan Colceriu, Vlad Iuhas, Jennifer Austin și Adrian Horotan, echipă care s-a remarcat prin rezultatele fără precedent pentru România, obţinute la Cluj cu programul de accelerare Spherik.

Sergiu Biriș a declarat că investește în primul rând în echipa din spatele Risky Business având încredere că majoritatea companiilor accelerate de ei ”vor face titlurile ziarelor în următorii ani”.
Pe lângă investitorii proveniţi din IT, Risky Business reuşeşte să atragă în acest fond şi nume sonore din industrii tradiţionale, care cred în potenţialul acestui demers, precum Dan Pitic, fondator Perpetuum, Marcelus Suciu, fondatorul lanţului Marty Restaurants, Simion Mureșan, fondatorul Electrogrup sau Andrei Trifan, deţinătorul francizei Subway în România.

„Risky Business nu este o simplă asociație sau un grup de tip angel, ci o structură care vrea şi poate să investească imediat în startup-uri de valoare, atât resurse financiare cât şi susţinerea celor peste 30 deinvestitori. Banii sunt în cont. Acum așteptăm startup-uri promițătoare”, a declarat și Bogdan Colceriu, co-fondator Risky Business.

Perioada de înscriere pentru programul de accelerare este deschisă până pe 15 februarie, aplicațiile fiind evaluate pe măsură ce sunt primite. Pe lângă investițiile financiare, programul mai oferă ajutor substanțial înceea ce privește produsul, intrarea pe piață, strategia și multe altele.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.