STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, PIETE FINANCIARE, INTERNATIONAL, Banci & BNR

Citigroup, prima bancă americană care se extinde în Irak

Potrivit Financial Times, preluat de CNBC, Citigroup anunță deschiderea unei reprezentanţe la Bagdad, după ce a primit avizul preliminar al Băncii Centrale a Irakului, devenind astfel prima bancă americană care se extinde în Irak. Citigroup pariază pe perspectivele economice pe termen lung ale unei ţări bogate în petrol, care este încă în curs de reconstrucţie după război.

Sursă: www.businessweek.com
Sursă: www.businessweek.com

Citi a adoptat în Irak o strategie de tipul „încearcă apa cu degetul”, cu scopul final de a derula în ţară operaţiuni bancare diversificate, au declarat pentru Financial Times surse apropiate băncii.

Decizia Citigroup de a aduce o prezenţă fizică în Irak vine în contextul interesului tot mai ridicat al marilor companii petroliere, industriale şi de construcţii pentru această ţară. Citigroup estimează că economia Irakului va deveni în ultimii 10 ani unul dintre cei mai mari exportatori de petrol, iar PIB-ul ar putea atinge 2.000 miliarde de dolari în 2050.

Pe lângă biroul de la Bagdad, Citi intenţionează să deschisă alte două reprezentanţe în Irak în acest an, la Erbil, în regiunea autonomă kurdă, bogată în petrol, şi în portul Basra. Toate reprezentanţele vor putea colabora cu clienţii Citi, dar nu pot derula activităţi bancare comerciale.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.