STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, MACROECONOMIE, Industrie Prelucratoare, P.I.B. & STATISTICI

Cifra de afaceri din industrie a crescut cu 8,6%, în primele 10 luni din 2014

Cifra de afaceri din industrie pe total piaţă internă şi piaţă externă a crescut nominal cu 8,6%, în primele zece luni ale anului, faţă de perioada similară din 2013, datorită creşterii industriei prelucrătoare (+8,6%) şi industriei extractive (+6,7%), potrivit datelor provizorii anunţate, luni, de Institutul Naţional de Statistică, transmite Mediafax.

rp_roboti-industriali-300x238.jpgPe marile grupe industriale, creşteri ale cifrei de afaceri s-au înregistrat în industria energetică (+18,7%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+13,1%), industria bunurilor de capital (+8,8%), industria bunurilor intermediare (+8,1%) şi industria bunurilor de uz curent (+4,5%).

În luna octombrie, cifra de afaceri din industrie pe total a crescut în termeni nominali, atât faţă de septembrie, cu 0,1%, cât şi faţă de luna corespunzătoare din 2013, cu 5,5%. În octombrie, faţă de septembrie, industria extractivă a crescut cu 5,2%, iar industria prelucrătoare a scăzut cu 0,1%.

Pe marile grupe industriale s-au înregistrat creşteri în industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+5,4%), industria bunurilor de capital (+2,7) şi industria bunurilor de uz curent (+1,2%). Scăderi s-au înregistrat în industria energetică (-12,1%) şi industria bunurilor intermediare (-0,3%).

Creşterea din octombrie 2014, comparativ cu luna similară de anul trecut, s-a datorat creşterilor din industria prelucrătoare (+5,7%). Industria extractivă a rămas constantă.

Pe marile grupe industriale creşteri ale cifrei de afaceri s-au înregistrat în industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+17,0%), industria bunurilor de capital (+8,6%), industria bunurilor de uz curent (+5,3%) şi industria bunurilor intermediare (+4,2%). Industria energetică a scăzut cu 4,9%.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.