STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Legislatie & Mediu de Afaceri, Auto

Cifra de afaceri din comerţul cu autovehicule a crescut cu 23,8% în septembrie față de anul trecut

autoCifra de afaceri din comerţul cu autovehicule a crescut cu 23,8%, iar cifra deafaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei a crescut cu 7,1%, în luna septembrie 2016 faţă de septembrie 2015, potrivit unui comunicat al Institutului Național de Statistică (INS), informează Mediafax.

În luna septembrie 2016, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut atât ca serie brută cu 10,7%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 3,5%, faţă de luna august. Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei a scăzut ca serie brută cu 4,5%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate a crescut cu 1,8%, comparativ cu luna august, arată datele INS.

Faţă de luna septembrie 2015, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut atât ca serie brută cu 23,8%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 22,5%. Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei a crescut atât ca serie brută cu 7,1% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 5,7%, faţă deseptembrie 2015.

În perioada ianuarie-septembrie 2016, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut faţă de aceeași perioadă din 2015 atât ca serie brută cu 18,3%, cât şi ca serie ajustată în funcţie denumărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 17,6%. Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei a crescut faţă de perioada din 2015 atât ca serie brută cu 10,0%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 10,6%, indică datele Institutului.

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna septembrie 2016, comparativ cu luna august 2016, a înregistrat o creştere cu 10,7%, ca urmare a creşterilor înregistrate la comerţul cu autovehicule (+18,4%), activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+5,6%) şi comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+0,8%). Comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor a scăzut cu 20,8%”, potrivit sursei citate.

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate a înregistrat o creştere cu 3,5% în luna septembrie 2016, comparativ cu luna august.

În ceea ce priveşte serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna septembrie 2016, faţă de luna precedentă, volumul cifrei de afaceri, a înregistrat o scădere cu 4,5%, ca urmare a scăderilor înregistrate la hoteluri şi restaurante (-6,3%) şi la activitǎţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (-6,1%). Creşteri au înregistrat activităţile de spǎlare, curǎţarea şi vopsirea textilelor şi blǎnurilor (+4,7%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+3,2%) şi activitǎţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+1,0%).

Volumul cifrei de afaceri, pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul dezile lucrătoare şi de sezonalitate a crescut cu 1,8% în luna septembrie 2016 faţă de luna august.

Comparativ cu luna septembrie 2015, în luna septembrie 2016 volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută a înregistrat o creştere cu 23,8%, datorată creşterilor înregistrate la comerţul cu autovehicule (+35,0%), activitǎţile deîntreţinere şi repararea autovehiculelor (+33,6%), comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+19,3%) şi la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+5,0%), indică datele INS.

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna septembrie 2016 a înregistrat pe total o creştere cu 22,5% faţă de luna septembrie 2015.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna septembrie 2016 a înregistrat o cifră deafaceri cu 7,1% mai mare comparativ cu luna septembrie 2015, provenită de la serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+50,5%), hoteluri şi restaurante (+13,0%), activităţile de spǎlare, curǎţare şi vopsirea textilelor şi blǎnurilor (+11,5%) şi de la activitǎţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+3,4%). Scăderi au înregistrat activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (-5,8%).

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi desezonalitate, în luna septembrie 2016 a crescut cu 5,7% comparativ cu luna septembrie 2015.

„În perioada 1 ianuarie – 30 septembrie 2016, comparativ cu perioada similară din 2015, volumul cifrei deafaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a crescut cu 18,3%, datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+33,1%), comerţul cu autovehicule (+28,3%), întreţinerea şi repararea autovehiculelor (+20,7%) şi la activităţile provenite din comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+3,2%)”, potrivit informațiilor furnizate de INS.

Mai mult, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate a crescut cu 17,6%.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în perioada ianuarie-septembrie 2016 a înregistrat o cifră de afaceri cu 10,0% mai mare comparativ cu aceeași perioadă din 2015, provenită de la serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+37,6%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+18,5%), activităţile de spălare, curăţare şi vopsirea textilelor şi blanurilor (+13,2%) şi de la activitǎţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+4,5%). Activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative au scăzut cu 4,2%.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi desezonalitate a înregistrat o cifră de afaceri cu 10,6% mai mare în perioada 1 ianuarie – 30 septembrie 2016, comparativ cu perioada similară din 2015.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.