STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Servicii & Comert & Logistica, Piata de Capital - BVB, Insolventa & Lichidatori

Chronos Curier au intrat in insolventa la cererea sa, la trei luni de la listarea pe AeRO

curierCompania de livrari colete Chronos Curier (simbol bursier CHR), controlata de Andrei Marinescu, a intrat in insolventa la propria cerere, actiunile firmei fiind suspendate de la tranzactionare, potrivit unui comunicat al companiei.

Titlurile CHR au scazut cu 8% intr-o singura sedinta, pana la 0,17 lei/titlu, cotatie care oferea companiei o capitalizare de piata de 9 milioane de lei. Reprezentantii companiei s-au ferit sa faca alte declaratii publice, in afara de anuntul privind cererea de intrare in insolventa.

Cu afaceri de 19,7 milioane de lei in 2014, in crestere cu 40%, Chronos Curier este cea mai mare companie listata pe sistemul alternativ al bursei, AeRO, dupa capitalizare si dimensiunea afacerii. Firma s-a listat pe 22 iunie.

Potrivit documentului de listare a companiei, planul de dezvoltare tintea o crestere a afacerilor la 32 milioane de lei, pana in 2018.

Intrarea firmei in insolventa ridica un semnal de alarma cu privire la riscurile la care se expun investitorii de pe sistemul alternativ AeRO, dupa cum noteaza ZF.  Acest sistem este menit sa atraga companii de dimensiuni mici in cautare de finantare si se adreseaza, in general, investitorilor care au un apetit ridicat pentru risc, intrucat aceasta piata alternativa nu este la fel de strict reglementata precum piata principala a Bursei de la Bucuresti.

In documentul de listare, la categoria factori de risc, compania nu face nicio referire cu privire la potentiala intrare in insolventa.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.