STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, PIETE FINANCIARE, INTERNATIONAL, Piata Valutara

China are cea mai supraevaluată monedă din lume, potrivit Deutsche Bank

Yuanul chinez (CNY) este moneda cea mai supraevaluată din lume, potrivit Deutsche Bank, informează Business Insider.

Yuanul chinez rămâne cea mai supraevaluată monedă din lume, aproape surclasând francul elvețian și șechelul israelian pentru acest titlu râvnit și nedorit.

Aceasta este punctul de vedere al lui Gautam Kalani, strateg valutar la Deutsche Bank, care spune că multe monede ale piețelor emergente sunt „supraevaluate în mod semnificativ”, bazate pe trei valori de evaluare separate: paritatea puterii de cumpărare (PPP),rata de schimb a echilibrului de comportament (DBeer) modelul cursului de schimb fundamental de echilibru (FEER).

Pentru a arăta cum se clasifică în prezent monedele individuale, Kalani a produs acest grafic excelent care arată media tuturor celor trei valori.

Linia neagră este o medie a indicatorilor, iar pe cât este mai departe de centru o rată a monedei, cu atât mai ieftină este percepută a fi. El le-a ordonat chiar și în sensul acelor de ceasornic, trecând de la cele mai ieftine la cele mai scumpe.

Chiar acum, monedele piețelor emergente domină cea mai scumpă listă, condusă de yuanul chinez, care continuă să arate cel mai nealiniat pe o bază de evaluare bazată pe ponderi comerciale.

„Modelul nostru preferat de curs de echilibru de comportament (DBeer) sugerează că rata de schimb din septembrie este semnificativ supraevaluată în termeni TWI pentru coroana cehă, șekelul israelian, yuanul chinez și lira braziliană pe piețele emergente”, spune Kalani.

„Pe de altă parte, multe monede ale piețelor emergente au depășit valorile lor de echilibru DBeer, cu ringgitul malaezian, dolarul taiwanez, zlotul polonez, lira turcească, peso chilian, peso columbian, peso mexican și solul peruvian, toate subestimate în mod semnificativ”.

Pentru piețele dezvoltate, Kalani spune că francul elvețian este cel mai supraevaluat dintre toate monedele G10, în timp ce USD este considerat a fi ușor supraevaluat. În comparație, el spune că lira sterlină, yenul japonez și coroana suedeză rămân subevaluate pe baza evaluării DBeer.

Dolarul australian este, de asemenea, considerat a fi moderat supraevaluat pe baza ponderii comerciale.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.