STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Politica cu impact economic, INTERNATIONAL, Mari Antreprenori

China are mai mulți miliardari decât Statele Unite

China_photoLista anuală a miliardarilor chinezi arată, din nou, că țara asiatică are mai mulți miliardari decât Statele Unite, iar diferența se mărește, potrivit BBC, informează Mediafax.

Magnatul Wang Jianlin, proprietarul Dalian Wanda, un conglomerat multinațional chinezesc și cel mai mare deținător și dezvoltator de proprietăți private din lume, este primul dintre cei 594 de miliardari din China, poziționându-se, de asemenea, în fața a 535 de miliardari din Statele Unite. Averea personală a lui Wang Jianlin este de 32,1 miliarde de dolari. De asemenea, firma chinezească este cel mai mare operator dintre lanțurile de cinema din lume și a intrat pe piața filmelor americane, preluând Legendary Pictures. Mai mult, firma a încheiat o înțelegere cu Sony Pictures.

Poziția a doua este ocupată de Jack Ma, care deține grupul Alibaba, o afacere de succes bazată pe internet. Averea miliardarului chinez s-a majorat cu 41% față de anul trecut, fiind estimată la 30,6 miliarde de dolari. Locul trei este ocupat de Pony Ma, care deține gigantul tehnologic de internet și gaming online Tencent, cu o avere de 24,6 miliarde de dolari.

Robin Li și Melissa Ma ocupă locul opt, cu o avere de 14,7 miliarde de dolari, datorită motorului de căutare Baidu. Fondatorul Xiaomi Inc, una dintre cele mai mari companii tehnologice din lume, a căzut pe locul 14, pe fondul intensificării competiției de pe piața de smartphone-uri.

Cea mai mare creștere vine de la firma de real estate și investiții Baoneng Group, deținută de Yao Zhenhua, a cărui avere a crescut cu 820%, ajungând la 17,2 miliarde de dolari, ocupând, astfel, poziția a patra.

Lista anuală, realizată de publicația Hurun, din Shanghai, este adesea comparată cu topul realizat de revista Forbes, din Statele Unite și este cea mai precisă evaluare a averilor din China. Raportul anual a fost publicat în ultimii 18 ani.

Anul acesta, publicația a lansat o listă separată, în care evidențiază că miliardarii din China i-au întrecut ca număr pe cei din Statele Unite, pentru prima data. Totuși, nici unul dintre chinezi nu intră în top 20, la nivel mondial. Pe prima poziția în clasamentul Forbes este Bill Gates, cu o avere de 75 de miliarde de dolari, urmat de Amancio Ortega, proprietarul Zara și de investitorul Warren Buffett.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.