STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Energie & Utilitati & Infrastructura

Chevron reia lucrările în zona Siliştea-Pungeşti

Chevron a obţinut autorizaţie de construire pentru amplasarea în judeţul Vaslui a primei sonde de explorare a gazelor de şist în România, pe data de 3 octombrie. Ulterior, însă, specialiștii Chevron au fost retrași de către companie de pe suprafaţa de teren deţinută la Siliştea ca urmare a protestelor susținute de localnici.

managerul-chevron-pentru-romania-vom-reporni-operatiunile-in-pungesti-atunci-cand-standardele-de-siguranta-vor-fi-indeplinite-231312Aproximativ 500 de persoane au blocat atunci drumul judeţean Vaslui – Gârceni pentru a nu permite utilajelor firmei angajate de Chevron să pătrundă în perimetrul luat în concesiune, amplasând corturi şi un vagon de dormit, în zona denumită ulterior „tabăra de rezistenţă de la Pungeşti”.

Luni, însă, Chevron a revenit pentru a demara lucrările necesare amplasării primei sonde de explorare a gazelor de şist, moment marcat din nou de proteste ale localnicilor, soldat de această dată şi cu incidente între protestatari şi jandarmi.

Prin urmare, compania Chevron a fost nevoită să-și suspende activitatea sâmbătă la prânz, după ce zeci de protestatari au intrat pe terenul companiei şi au dărâmat aproape în întregime gardul împrejmuitor, făcând și reclamaţie la Poliţie prin care solicită declanşarea unei anchete şi tragerea la răspundere a persoanelor vinovate.

Totuși, la mai puţin de 24 de ore de la întreruperea activităţii, compania Chevron şi-a reluat activitatea pe suprafaţa deținută în concesiune în localitatea Siliştea-Pungeşti, începând cu refacerea gardului dărâmat de protestatari.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.