STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Energie & Utilitati & Infrastructura

Chevron a obținut autorizaţia de construire pentru prima sondă de explorare a gazelor de şist din România în Vaslui

Prima sondă de explorare a gazelor de șist va fi amplasată de Chevron la Vaslui, după ce a obţinut autorizaţia de construire, precum și toate avizele necesare de la autorităţile statului pentru prospectarea solului în perimetrul de la Siliştea, comuna Pungești.

Sursă: jurnalul.ro
Sursă: jurnalul.ro

Platforma de extracţie se va întinde pe o suprafață totală de 20.298 metri, în timp ce forajul se va face la o adâncime de 3.000 de metri.

Costul lucrărilor pentru amenajarea platformei şi amplasarea sondei de explorare se ridică la trei milioane de lei, lucrările finalizându-se în 120 de zile.  În 60 de zile se va amenaja platforma de forare, iar în următoarele 60 se vor efectua activități de foraj şi prelevare de probe.

Compania petrolieră deţine încă trei certificate de urbanism pentru explorarea gazelor de şist, toate în județul Vaslui.

Pentru perimetrele de la Păltiniş, comuna Băceşti, şi Popeni, comuna Găgeşti, Chevron România deţine acordul de mediu, iar pentru perimetrul Puieşti se află în procedura de evaluare a impactului asupra mediului privind amplasarea sondelor de explorare.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.