STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Legislatie & Mediu de Afaceri, Energie & Utilitati & Infrastructura, Avocatura de afaceri

CFR si Porr – arbitraj la Paris intr-un dosar cu miza de 160 mil. euro

CFR Calatori1CFR SA, compania de stat care administreaza reteaua feroviara publica, este implicata, alaturi de constructorul austriac Porr, intr-un dosar de arbitraj judecat la Curtea Internationala de Arbitraj de la Paris. Dosarul are o miza de circa 160 mil. euro si se refera la modernizarea caii ferate Campina – Predeal, potrivit ZF.

CFR SA, reprezentata in acest arbitraj de avocatii de la Cobuz si Asociatii, a incheiat contractul cu Porr pentru lucrarile de infrastructura si suprastructura la calea ferata Campina-Predeal in mai 2007. Proiectul a fost finantat din fonduri europene ISPA (instrument financiar de preaderare la Uniunea Europeana).

„Pe parcursul implementarii contractului de lucrari au aparut o serie de dispute contractuale intre parti, care au fost supuse determinarii inginerului”, dupa cum se arata in documentatia prin care CFR SA scotea la licitatie servicii juridice pentru dosarul de arbitraj.

Acesta este singurul document pus la dispozitie de CFR cu informatii legate de procesul de arbitraj.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.