STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, PIETE FINANCIARE, Finantari UE & Granturi, Constructii & Imobiliare

Cererea de finanțare cu 9,5 mld. lei a reabilitării liniei CFR Gurasada-Simeria a fost semnată

Tronsonul de cale ferată Radna – Gurasada – Simeria, parte componentă a Coridorului IV Pan-European, va fi reabilitat cu bani europeni prin intermediul unui proiect în valoare de circa 9,526 miliarde de lei, parafat la sfârşitul săptămânii trecute de Ministerul Transporturilor, informează Mediafax.

Cererea de finanţare a fost semnată de Ministerul Transporturilor, în calitate de Organism Intermediar pentru Transport, şi vizează proiectul ‘Reabilitarea liniei de cale ferată Frontiera Curtici-Simeria parte componentă a Coridorului IV Pan European pentru circulaţia trenurilor cu viteza maximum 160 km/h, tronsonul 2 km. 614 – Gurasada şi tronsonul 3 Gurasada – Simeria depus de Compania Naţională de Căi Ferate SA, în calitate de beneficiar al finanţării nerambursabile alocate în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020.

Valoarea totală a proiectului este de 9.526.767.151,16 lei, acesta urmând să fie finanţat prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020, astfel: 75% din valoarea totală eligibilă aprobată (6,008 miliarde lei) asigurată din Fondul de Coeziune, iar restul de 3,518 miliarde de lei de la bugetul de stat.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.