STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Agricultura & Agro-Food, Comertul Exterior & Acorduri Liber Schimb

Cereale, din belsug

porumb1Conditiile meteo bune din acest an au dus la o crestere record a productiei de floarea-soarelui. Si productiile de porumb si grau au fost mai mari fata de anul trecut.

Productiile de porumb si de floarea soarelui au crescut de aproape doua ori in acest an, fata de 2012, datorita conditiilor meteo mai bune, dupa cum a afirmat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, la ultima conferinta de presa. „La floarea soarelui, productia din acest an este de 2,088 milioane de tone, o productie record. Cam la toate culturile, in acest an, productia a fost mult mai buna ca anul trecut, au fost si conditii meteo mai bune”, explica Constantin.

In 2012, productia de floarea-soarelui a fost de 1,3 milioane de tone, in timp ce productia la porumb de 5,4 milioane de tone. Anul acesta, productia la porumb este de 10,7 milioane de tone. Si recoltele de grau si secara au fost foarte bune in acest an, dupa cum sustine ministrul Agriculturii, acestea totalizand 7,3 milioane de tone, cea mai mare recolta din ultimii opt ani si a doua din ultimii 43 de ani, potrivit datelor prezentate in luna august de ministrul Agriculurii.

Exportul Romaniei de grau, in acest an, este de 300 milioane de euro, dublu fata de primele noua luni ale anului trecut, scrie Mediafax. Suprafetele insamantate cu grau in aceasta toamna au fost de 2,043 milioane de hectare, iar pe 344.000 de hectare a fost cultivata rapita. Acestora li se adauga 235.000 de hectare insamantate cu orz.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.