STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, INTERNATIONAL, Stiinta & Tehnologie, LifeStyle, Sanatate & Farma

Cercetătorii americani au creat super-antibioticul care sa lupte cu super-bacteriile. Antibioticul este de 1.000 de ori mai puternic decât vechea versiune

Noul tip de vancomicină, urmeaza intai sa fie testat pe animale, dupa care se va trece la testele pe subiecți umani. Se estimează ca ar putea fi prescris oamenilor in circa cinci ani.

Experții au dat un avertisment, precum că in ultima vreme am intrat in era post-antibiotic, in care unele infectii ar putea deveni netratabile. Deja multe cazuri au început sa apară.

Infecția este cea cu enterococul rezistent la vancomicina sau VRE si poate fi luata din spitale. OMS considera ca e una dintre cele mai mari amenintari la adresa omului. Sunt antibiotice care încă funcționează în tratarea ei, insa vancomicina, antibioticul folosit in mod tradițional, vechi de 60 de ani, este in prezennt ineficient.

Testele de laborator au aratat ca noul antibiotic este extrem de eficient, bacteriile nu pot deveni rezistente la el curand,  tocmai datorita faptului ca acesta actioneaza pe trei cai.

Oamenii de stiinta au reusit sa modifice structura moleculara a medicamentului, sporindu-i nu doar efectul, ci si durata de timp in care acesta actioneaza.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.