Cercetare & Edu & Marketing & Media, INTERNATIONAL, M&A & VentureCapital & Private Equity, Mari Antreprenori

Profesor de 37 ani – noul miliardar al Indiei – cu o Aplicație de Educație evaluată la 5,7 miliarde de dolari

Cel mai nou miliardar din India este un fost profesor care a dezvoltat o aplicație de educație care a ajuns la o evaluare de aproape 6 miliarde de dolari în aproximativ 7 ani, conform Bloomberg.

Sursa: Rediff

Think & Learn Pvt a obținut 150 milioane de dolari în finanțare la începutul lunii trecute. Acordul a conferit o valoare de 5,7 miliarde de dolari companiei în care fondatorul deține mai mult de 21%. Încheierea sa a coincis cu anunțul potrivit căruia aplicația Byju – numită după fondator – va face echipă cu Walt Disney Co. și va duce serviciul pe țărmurile americane până la începutul anului 2020.

Antreprenorul în vârstă de 37 de ani – care a spus că vrea să facă pentru educația indiană ceea ce a făcut Mikey Mouse pentru divertisment – face cel mai mare pas de până acum, atât din punct de vedere geografic cât și creativ. În noua sa aplicație, nume marca Disney de genul Simba din Regele Leu și Anna din Frozen, predau matematica și engleza elevilor din clasele unu – trei. Aceleași personaje sunt starurile unor videoclipuri animate, jocuri, povești și teste interactive.

India trece printr-o perioadă fantastică de creare și pierdere a averii. O nouă generație de antreprenori auto-didacți se alătură categoriilor celor avuți, ajutând populația ultra-bogată a țării să crească în ritmul cel mai rapid din lume.

Învățarea online este în plină expansiune în ​​India, unde utilizarea internetului explodează din cauza ubicuității smartphone-urilor ieftine și a planurilor wireless la preț redus. Până în 2020, piața de învățare online a Indiei se așteaptă să se dubleze până la 5,7 miliarde de dolari, potrivit Fundației India Brand Equity, susținută de guvern.

Sursa: StartUpStories.in

Raveendran, fondatorul lui Byju, a crescut într-un sat de pe coasta de sud a Indiei, unde părinții lui erau profesori. A fost un elev reticent, frecventând mai degrabă terenul de fotbal și învățând pe urmă de unul singur acasă. A devenit inginer și apoi a început să ajute prietenii să câștige examenele de admitere la școli de inginerie și management indiene. Cursurile sale s-au multiplicat până când în cele din urmă a început să predea către mii de studenți interesați pe stadioane sportive, devenind un tutore celebru.

El a înființat Think & Learn în 2011, oferind lecții online înainte de a lansa aplicația principală în 2015. Afacerea a atras peste 35 de milioane de persoane dintre care aproximativ 2,4 milioane plătesc o taxă anuală de 10.000 – 12.000 de rupii (echivalentul a 125-150 euro), ajutând-o să devină profitabilă în anul financiar care s-a încheiat în martie 2019.

Atunci când Raveendran a început să facă curte investitorilor pe termen lung, cum ar fi fondurile de pensii și fondurile suverane – cel mai recent susținător al acestuia a fost autoritatea de investiții a statului Qatar. În ultima etapă de finanțare a lui Byju, antreprenorul a cumpărat acțiuni pentru a-și menține nivelul de capital. Alături de soția și fratele său, „clanul” Raveendran deține acum o miză totală de aproximativ 35%.

Abordarea lui Byju este simplă – captivează copiii transformând conținutul să se potrivească pentru perioade scurte de atenție.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.