ANALIZE SECTORIALE, Telecom & IT-C & Online, Cercetare & Edu & Marketing & Media

Piata mondiala de Publicitate in cadrul serviciilor de Streaming Video se asteapta sa isi dubleze valoarea pana in 2023

Sursa: CNBC

Cresterea globala a cheltuielor de publicitate din cadrul serviciilor video-on-demand (VoD) a depasit alte domenii media, cum ar fi TV, ziare, afise, sau pe cea online, conform datelor prezentate de World Advertising Research Center.

Piata mondiala a acestui tip de publicitate se estimeaza a ajunge la 47 de miliarde de dolari, in 2023, aproape dublu fata de valoarea sa din 2018.

In 2018, publicitatea online de tip display a fost preconizata sa creasca cu 14,8% fata de anul precendent, până la 68,1 miliarde de dolari, depasind ritmul de crestere al publicitatii pe motoarele de cautare, care urmau sa creasca cu 11,8%, ajungand la 103 miliarde de dolari.

China este liderul in cheltuieli pe publicitate in streaming / VoD, urmata la foarte mica distanta de SUA.

In plus, China cheltuieste foarte mult si pe programe TV, conform datelor oferite de IHS Markit, devenind al doilea producator de show-uri TV, dupa SUA, cu cheltuieli anuale in jur de 11 miliarde de dolari in 2017. UK sunt pe locul 3 cu 10 miliarde de dolari, amandoua fiind la mare distanta de SUA, care cheltuie 58 de miliarde de dolari pe continut nou.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.