MACROECONOMIE, Telecom & IT-C & Online, Cercetare & Edu & Marketing & Media, EUROPA, Concurenta & Protectie Consumator

Parlamentul European aproba o cota minima locala de 30% pentru filmele si serialele si video-continutul transmis prin Streaming

Sursa: The Hollywood Reporter / Netflix’s Spanish series ‘Cable Girls’

Conform noilor regulamente, 30% din continutul distribuit prin serviciile de streaming din Europa vor trebui sa provina din regiune.

Acestor platforme li se cere sa contribuie la dezvoltarea filmelor si serialelor europene, investind direct in continut sau contribuind la nivel national.

Nivelul de contributie va trebui sa fie proportional cu veniturile realizate la nivel national.

Directiva revizuita, care se aplica si canalelor locale si internationale, cat si celor de genul Facebook si YouTube, cere si cresterea protectiei copiilor de „violenta, ura, terorism si reclame daunatoare” peplatformele de streaming.

Reclamele pot sa ocupe maxim 20% din perioada transmisiilor zilnice, intre 6 dimineata si 6 seara. In perioada de maxima audienta, intre 6 seara si miezul noptii, reclamele pot ocupa maximum 20% din perioada totala de transmisie.

Noile regulamente sunt trimise catre Consiliul ministrilor europeni pentru aprobare formala inainte de a fi trimise statelor membre, care au 2 ani pentru a implementa.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.