Cercetare & Edu & Marketing & Media, Electronice & Gadget, Stiinta & Tehnologie

O mare parte din existența tehnologia de zi cu zi pe care o folosim se datorează NASA

Programele spațiale au creat o mulțime de tehnologii adiacente, dintre care multe le folosim în fiecare zi, conform Hackaday. JPL (Jet Propulsion Laboratory de la California Institute of Technology) are un infografic care prezintă douăzeci de lucruri pe care nu le-am avea fără călătoriile în spațiu și, deși s-ar putea spune că unele dintre aceste lucruri ar fi fost inventate oricum, fără îndoială, ar fi durat mult mai mult fără necesitatea și veniturile din programele spațiale.

Unele dintre invenții sunt destul de evidente, iar altele sunt mai mult rafinamente ale lucrurilor care existau deja. Știam cu toții că NASA a fost pionieră în uscarea prin congelare a alimentelor, de exemplu. Cu toate acestea, unele dintre ele sunt destul de surprinzătoare. De exemplu, conform infograficului, NASA le-a cerut lui Black&Decker să dezvolte un colector de probe de lună care a condus la aspiratorul de mână Dustbuster.

Aceștia susțin că LED-urile speciale legate de NASA își găsesc o utilizare în aplicațiile medicale.

Știam povestea despre cum a apărut mouse-ul calculatorului, dar nu știam că există o conexiune cu NASA, pe care o aflăm din analiză.

Sursa: https://www.jpl.nasa.gov/

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.