ANALIZE SECTORIALE, Telecom & IT-C & Online, Cercetare & Edu & Marketing & Media, INTERNATIONAL

Netflix pierde teren în SUA în fața competitorilor Hulu și Amazon Prime Video

În acest an, 182,5 milioane de persoane din SUA vor vizualiza conținut prin servicii de abonament over-the-top (OTT), reprezentând 55,3% din populație.

În timp ce Netflix rămâne cel mai popular serviciu de abonament, rivalii săi precum Hulu și Amazon Prime Video „fură” cote de piață. Hulu va deține 40% din utilizatorii de abonament OTT plătit, conform unui articol eMarketer.

Netflix

Sursă foto: eMarketer

Netflix este cel mai popular serviciu de abonament OTT din SUA, cu 158,8 milioane de spectatori în 2019. În ciuda companiei care a diminuat așteptările de creștere ale abonaților în T2, așteptăm că va înregistra o creștere puternică pentru restul anului, în creștere cu 7,6% față de 2018. Aceasta va fi condus de conținutul original al platformei, incluzând noile sezoane ale „Stranger Things”, „The Irishman” și „Orange Is the New Black”.

Pe măsură ce crește, cota de Netflix a utilizatorilor abonați OTT din SUA va continua să scadă. În 2014, acesta deținea 90% din piață. În acest an, cota sa va fi cel mai probabil de 87%, deoarece rivalii mai mici duc la scăderea dominanței sale.

Hulu

Sursă foto: eMarketer

În timp ce Netflix pierde cotă, Hulu câștigă. În SUA în acest an, estimăm că Hulu va atinge 75,8 milioane de spectatori, reprezentând 41,5% din utilizatorii de servicii video OTT cu abonament. Numărul spectatorilor individuali va crește cu 17,5% în 2019. Cu toate acestea, această rată este în scădere semnificativă față de valoarea de 49,6% a creșterii companiei în 2018.

 

Amazon Prime Video

În 2019, Amazon Prime Video va rămâne al doilea cel mai mare furnizor de abonament OTT de către telespectatorii din SUA (52,9% penetrare). În total, Amazon va avea 96,5 milioane de spectatori, ceea ce este cu 8,8% mai mult decât în 2018. Până în 2021, numărul de vizionări Amazon Prime Video va ajunge la o treime din populația SUA.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.