Telecom & IT-C & Online, Cercetare & Edu & Marketing & Media, Finantari UE & Granturi, Stiinta & Tehnologie

Lyncean Technologies a primit 49 de milioane EUR pentru a furniza cea mai avansată sursă de raze gamma din lume la Măgurele, ca parte din ELI-NP

Lyncean Technologies, un pionier în sursele de lumină compacte bazate pe acceleratoare pentru utilizare în știință și industrie, a semnat un la 4 octombrie un contract cu Institutul Național de Cercetare și Dezvoltare în Fizică și Inginerie Nucleară „Horia Hulubei” (IFIN-HH), România, pentru a construi un sistem de raze gamma (VEGA) cu energie variabilă.

Sistemul va avea aplicații în fizică fundamentală, fizică nucleară și astrofizică, precum și cercetare aplicată în știința materialelor, managementul materialelor nucleare și științele vieții. Contractul cuprinde proiectarea, construcția, instalarea și punerea în funcțiune a sistemului, precum și asistența de operare și întreținere timp de trei ani după finalizare.

Sistemul VEGA va fi cea mai avansată sursă de raze gamma din lume, având aproximativ un ordin de mărime a fluxului de raze gamma mai mare și cel puțin un factor cu două lățimi de bandă mai mici sau răspândire a energiei, decât stadiul actual al tehnicii. Acesta va face parte din Extreme Light Infrastructure – Nuclear Physics (ELI-NP), un centru european de excelență pentru cercetarea științifică cu radiații laser și gamma, situat în orașul Măgurele, în apropiere de București, România.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.