PIETE FINANCIARE, LIFE-STYLE & HOBBY, Telecom & IT-C & Online, Cercetare & Edu & Marketing & Media, M&A & VentureCapital & Private Equity, PC Games

Epic Games, creatorii jocului-vedeta Fortnite, au strans inca 1,25 miliarde de dolari

Sursa: TechCrunch

In ultima runda de finantare de tip Venture Capital, Epic Games, creatorii jocului de foarte mare succes – Fortnite, au strans 1,25 de miliarde de dolari.

Au trecut 20 de ani de cand Epic Games a lansat pentru prima oara motorul de dezvoltare de jocuri – Unreal. De atunci, compania a lansat jocuri gratis, situandu-se ca lider al pietei jocurilor online cu pierderi financiare, pentru a demonstra ce poate sa faca.

Odata cu succesul extraordinar al Fortnite, compania a reusit sa schimbe scenariul. De cand Unreal a devenit motorul folosit de aproape orice gamer din lume, compania a reusit sa reduca preturile si sa imbunatateasca tehnologia, in acelasi timp.

Investitorii din ultima runda de finantare a companiei ii includ pe KKR, Iconiq Capital, Smash Ventures, Vulcan Capital, Kleiner Perkins si Lightspeed Venture Partners, pe langa companii de gaming precum aXiomatic. Noii investitori li se alatura celor de la Tencent, Disney, si Endeavor ca actionari minoritari, compania fiind in continuare sub controlul fondatorului-CEO, Tim Sweeney.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.