Cercetare & Edu & Marketing & Media, M&A & VentureCapital & Private Equity

AT&T a vândut compania CME, din care face parte PRO TV, fondului de investiţii PPF, pentru 2,1 miliarde dolari

CME – Central European Media Enterprise – principalul acţionar al Pro TV, a anunţat duminică seara că a ajuns la o înţelegere definitivă pentru a fi achiziţionat de PPF Group din Cehia, într-o tranzacţie de 2,1 miliarde dolari, informează ZF.

Preţul plătit pentru o acţiune CME este cu 32% mai mare decât în primăvară, când grupul de televiziune a anunţat că analizează mai multe opţiuni privind viitorul companiei.

CME, cel mai mare operator de televiziune din Europa Centrală şi de Est, era deţinut de gigantul american AT&T, care preluase această companie de la Time Warner în urma unei tranzacţii globale.

Pro TV este lider pe piața media din România. Grupul de televiziune ProTV, care include postul de televiziune ProTV, plus celelalte canale de televiziune Pro, a încheiat primele nouă luni ale anului cu venituri de 126,8 milioane dolari, în scădere cu 7,2% faţă de perioada similară a anului trecut, când a raportat 136,6 milioane dolari, arată raportul financiar al grupului CME. Profitul operaţional (OIBDA) a fost de 59,7 milioane dolari, în creştere cu 1,7%, de la 58,6 milioane dolari.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.