Telecom & IT-C & Online, Cercetare & Edu & Marketing & Media, Electronice & Gadget, Stiinta & Tehnologie, Sanatate & Farma

Amazon lucrează la un aparat care să citească emoțiile umane

 

Amazon.com Inc. dezvoltă un dispozitiv portabil, activat prin voce, ce poate recunoaște emoțiile umane. Înscris în categoria aparatelor de sănătate, acesta va funcționa cu ajutorul unei aplicații mobile.

Sursa foto: Economic Times

 

Conform Bloomberg, aparatul de purtat la încheietura mâinii este descris drept un produs de sănătate și bunăstare. Această invenție este rezultatul unei colaborări între Lab126, grupul de dezvoltare de hardware din spatele telefonului Fire al Amazon, al speaker-ului smart de la Echo, sau al software-ului bazat pe voce – Alexa.

Proiectat pentru a lucra cu o aplicație smartphone, dispozitivul are microfoane asociate cu software-ul care sa poată discerne starea emoțională a purtătorului pornind de la sunetul vocii sale. Se dorește ca tehnologia să ajungă să fie capabilă să sfătuiască purtătorul cum să interacționeze mai eficient cu ceilalți.

Nu este clar cât de departe a ajuns proiectul. Amazon oferă echipelor o largă latitudine pentru a experimenta produse, dintre care unele nu ajung niciodată pe piață.

Tehnologia ar putea ajuta compania să obțină cunoștințe pentru eventuale produse de sănătate sau să fie utilizată pentru a viza mai bine publicitatea sau recomandările de produse. Conceptul ar putea adăuga combustibil la dezbaterea despre cantitatea și tipul de date personale preluate de giganții tehnologici de la utilizatori.

Un brevet SUA depus în 2017 descrie un sistem în care software-ul vocal folosește analiza modulațiilor de voce pentru a determina modul în care se simte un utilizator, făcând distincția între „bucurie, furie, durere, tristețe, frică, dezgust, plictiseală, stres sau alte stări emoționale”. Brevetul, făcut public anul trecut, sugerează că Amazon ar putea folosi informațiile privind emoțiile utilizatorilor pentru a recomanda produse sau pentru a adapta în mod diferit răspunsurile.

Munca celor de la Amazon în domeniul dispozitivelor portabile subliniază intenția de a deveni un producător de top atât de software de recunoaștere a vorbirii, cât și de electronice de consum. Linia de difuzoare inteligente Echo și software-ul integrat de voce Alexa au popularizat utilizarea comenzilor vocale în casă. Compania a adăugat, de asemenea, controlul vocal pe dispozitivele de streaming video de marca Fire pentru aparate TV, precum și pentru tablete.

Dar eforturile Amazon de a crea software pentru smartphone care să rivalizeze cu Apple Inc. sau Google au eșuat. Astfel, compania încearcă să o facă pe Alexa indispensabilă în alte moduri.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.