MACROECONOMIE, PIETE FINANCIARE, Cercetare & Edu & Marketing & Media, Politica Agricola & Dezvoltare Rurala, Politica Energetica, Finantari UE & Granturi

172 de milioane CHF oferiți de Elveția pentru proiecte românești

Sursa: www.fonduri-structurale.ro

După aderarea sa la Uniunea Europeană, România a beneficiat de avantajele aduse de fondurile europene. Dar nu doar aceste fonduri au intrat în România schimbând înfățișarea societății românești. Conform unui raport realizat pe anul 2018, publicat pe data de 08 mai 2019, privind contribuția fondurilor elvețiene în Uniunea Europeană, România a beneficiat de 172 de milioane de CHF pentru a implementa 17 proiecte și de alte 7 fonduri tematice ce conțin 44 de sub-proiecte. Dintre acestea, două proiecte și două fonduri tematice s-au încheiat deja în 2018, urmând ca celelalte să se încheie până la finalul anului 2019.

Rezultate în cifre

Vorbind despre ajutorul pentru protecția mediului în România, fondurile elvețiene au finanțat: instalarea a 7.500 de lumini stradale eficiente din punct de vedere energetic în trei orașe; primele 11 autobuze electrice din România (în Cluj-Napoca), alimentate de la cele 13 stații electrice construite și alte 16 autobuze electrice cumpărate în Suceava, alimentate de la 28 de stații electrice.

În ceea ce privește IMM-urile, 82 de firme din domeniul agricol și din domeniul producției de mobilier din lemn au beneficiat de cursuri de formare în marketing și management. 24,5 milioane de CHF este suma pe care Elveția o atribuie unui fond care permite IMM-urilor din opt sectoare selectate să acceseze finanțarea de care au nevoie pentru a crește. Mai exact, acest fond este unul de garantare pe baza căruia una dintre băncile comerciale din România a oferit 460 de împrumuturi în valoare de 300.000 CHF pentru IMM-uri.

Citeste continuarea articolului pe Fonduri-Structurale.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.