STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Energie & Utilitati & Infrastructura, Management, Recrutare & Head-Hunting

CEO Tarom, Christian Heinzmann, forţat sa accepte scurtarea mandatului. Nicolae Demetriade numit în funcţia de director executiv

download (3)

După solicitarea preşedintelui Consiliului de Administraţie, Dan Pascariu, CEO-ul Tarom, Christian Heinzmann, a semnat un document prin care durata contractului său a fost redusă la un an. 

CEO-ul Tarom a afirmat că a discutat despre schimbarea survenită în durata mandatului său cu ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, care i-a spus că nu a ştiut despre această situaţie.

În plus, el a fost informat ulterior că Nicolae Demetriade a fost numit vineri în funcţia de director executiv al Tarom de către Consiliul de Administraţie şi că va trebui să colaboreze cu acesta, dar nu a primit documente oficiale în acest sens.

Demetriade a afirmat că va colabora cu directorul general al Tarom, belgianul Christian Edouard Heinzmann  pentru a rentabiliza compania până la sfârşitul anului 2015.

Compania şi-a redus pierderile cu 45% în primele cinci luni din acest an faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut iar planul de management, aprobat de Consiliul de Administraţie în luna martie, prevede pierderi de 143 milioane lei în acest an, de 18 milioane lei în 2014, urmând ca în 2015 şi 2016 compania să realizeze profit de 92 milioane lei, respectiv 173 milioane lei.

În baza planului de management, Tarom a iniţiat în martie un program de retragere voluntară a personalului, vizând reducerea personalului cu 10% până la finele anului.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.