STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, LIFE-STYLE & HOBBY, Servicii & Comert & Logistica, Sport & ViataSanatoasa

Centrele de fitness Moving au ajuns la afaceri de 12 mil. lei

clubmovingReteaua de centre de fitness Club Moving Romania, filiala locala a grupului francez Moving, a ajuns, la finele lui 2014, la afaceri de aproape 12 milioane de lei, potrivit reprezentantilor companiei. Businessul a crescut cu mai mult de 65%, fata de 2013, potrivit calculelor ZF.

Brandul Moving este detinut de Club Sport Fitness Center MV pe piata locala din 2010, iar in prezent are opt centre de sport in Bucuresti, Cluj, Iasi, Ploiesti, Bacau si Craiova, la care sunt inscrisi intre 1.000 si 2.000 de membri activi.

„Anul trecut a fost unul bun, de evolutie pentru noi, pe o piata in plina ascensiune, foarte activa si cu mare potential”, a afirmat Delia Iliasa, director general al Club Moving Romania, intr-un interviu acordat pe e-mail pentru ZF.

In Romania, business-ul Moving are doua concepte – nisa Club Moving, unde preturile serviciilor de fitness sunt mai ridicate (in medie, 50 de euro pe luna) si Moving Express, lansat in toamna lui 2013, unde costul mediu al abo­na­mentelor este de 30 de euro pe luna.

Moving Ex­press are in jur de 1.000 de membri activi, iar reprezentantii companiei din Romania vizeaza o tinta de 3.500 – 4.000 de membri in noul con­cept, in urmatoarea perioada,avand prezenta in Ploiesti, Bu­curesti, Bacau si Craiova.

Conceptul Club Moving se adreseaza mai mult persoanelor fizice, familiilor, in special, astfel ca mai putin de 20% din clienti sunt corporate. Pe de alta parte, la cluburile Moving Express compania tinteste un procent de 40% din zona corporate.

Reteaua de centre de fitness activeaza pe o piata foarte fragmentata, impartita in centre sportive, salile de sport sau de fitness de cartier sau cluburile sportive.

„Piata este greu de estimat, pentru ca nu exista date clare agregate despre toate centrele private din Romania. Exist, insa, studii care arata ca doar 4% din romani au abonament la un club de fitness, deci este un sector in plina dezvoltare, inca la inceput“, explica Delia Iliasa.

Reprezentantii companiei nu au precizat cine detine firma Club Sport Fitness Center MV, care opereaza Club Moving Romania. Datele de la Registrul Comertului arata ca singurul actionar al Club Sport Fitness Center MV este francezul Thomas Richard Pierre, 41 de ani.

Cel mai mare jucator de pe piata centrelor de fitness din Romania este lantul World Class, detinut de fondul de investitii polonez Resource Partners, care anul trecut a avut o cifra de afaceri de aproximativ 55 milioane de lei.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.