STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, ANALIZE SECTORIALE, Servicii & Comert & Logistica, Telecom & IT-C & Online

Cele mai cumparate produse prin e-Commerce

e-commerce shoppingBiletele de avion, produsele electro-IT, fashion si jocurile online au fost cele mai achizitionate produse si servicii din comertul electronic local in 2014. Acestea au fost achitate online cu cardul via desktop, tablete sau de pe terminale mobile smart, potrivit datelor Netopia mobilPay.

Numarul romanilor care fac cumparaturi prin e-commerce, und emodalitatile de plata online cu cardul se fac fie de pe desktop sau de pe telefoane smart, este in continua ascensiune, ca atare si sumele achitate de clientii magazinelor online sunt in crestere, potrivit datelor furnizate de Netopia mobilPay. Astfel, suma medie procesata online cu cardul de pe PC-uri si laptop-uri a crescut cu 20% in 2014, fata de aceeasi perioada din 2013, de la 150 lei anul trecut la 180 lei in prezent. Totodata, valoarea tranzactiei medii procesate de Netopia de pe smartphone-uri si tablete a crescut cu 5% in 2014, fata de 2013.

Acelasi studiu arata ca cei mai multi romani obisnuiesc sa faca cumparaturi online in timpul saptamanii, de la birou, tendinta fiind in intervalul orar 9,00-17,00. Cheltuielile sunt, in medie, de doua ori mai mari decat cele de acasa. Potrivit Netopia mobilPay, media tranzactiilor procesate in intervalul orar mentionat este cu circa 40% mai mare decat media pe orele 18,00-22,00.

Tranzactiile de pe smartphone si tablete procesate prin aplicatia mobilPay MasterCard mobile, lansata pe piata in martie 2013 si disponibila gratuit pentru telefoanele smart cu sisteme de operare iOS si Android, s-au dublat in 2014.

Cea mai mare tranzactie mobilPay MasterCard din 2014 s-a ridicat la peste 250 de euro, valoare similara cu cea din 2013, procesata pentru facturi de utilitati, iar cea mai mare tranzactie online cu cardul procesata de NETOPIA mobilPay, in 2014, a fost de 9.300 euro, pentru servicii de turism.

Netopia mobilPay a procesat, anul trecut, 2,2 milioane de tranzactii online cu cardul, in valoare de 76 milioane de euro, o treime din totalul platilor realizate cu cardul in Romania.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.