STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, PIETE FINANCIARE, TUTORIALE, Servicii & Comert & Logistica, Telecom & IT-C & Online, Start-Up & Angels

Cele mai bune 18 start-up-uri lansate în 2013

Anul 2013 a fost unul important pentru tehnologia de consum ca urmare a lansării unui număr mare de companii cu potențial de dezvoltare ridicat.

mainDintre acestea, Business Insider a ales 18 cele mai bune, raportându-se la capacitatea de dezvoltare rapidă, promisiuni, capitalul de risc şi veniturile reale.

Ranku

În luna septembrie, investitorul prolific și miliardarul Mark Cuban a finanțat cu 500.000 dolari site-ul de educaţie on-line al lui Kim Taylor intitulat Ranku. Ranku are scopul de a facilita găsirea celor mai bune program de studii, de la universități de top pentru persoane dornice de cunoaștere.

Pentru Ranku, cea mai bună școală nu este neapărat cea cu cel mai înalt rang în topurile US News şi World Report. În schimb, cele mai bune şcoli din listele Ranku sunt cele care dau studenților cele mai bune locuri de muncă după absolvire.

 

Laboratoarele Thalmic

Laboratoarele Thalmic poziționează MYO ca următoarea generație de dispozitive de control a gesturilor, permițând controlul dispozitivelor prin mișcări fără o cameră video. Thalmic a vândut deja 25.000 de dispozitive MYO și a avut un profit de 3, 7 mil. dolari.

Multe dintre tehnologiile actuale de controlare a gesturilor, cum ar fi Xbox Kinect de la Microsoft, vă solicită să fiți în fața unei camera video. De asemenea, vă obligă să utilizați gesturi programate. Dar cu MYO, se pot urmări chiar și gesturile cele mai subtile, deoarece funcționează prin detectarea activității electrice din mușchi pentru a controla computerul, jocurile video sau chiar o dronă.

 

Jolla

Jolla, noua companie finlandeză producătoare de smartphone-uri care s-a desprins din Nokia, a început să vândă telefonul său pilot în Helsinki, la sfârșitul lunii trecute.

Jolla are propriul sistem de operare Sailfish care se bazează pe sistemul de operare MeeGo pe care rulau smartphone-urile Nokia înainte de a trece la Microsoft Windows Phone 8. Chiar dacă pe Jolla rulează Sailfish, telefonul va fi compatibil cu aplicații Android, ceea ce înseamnă că utilizatorii vor putea alege dintre sute de mii de aplicații.

 

QuizUp

Aplicația Trivia QuizUp a fost pe val în ultima vreme. În doar trei săptămâni, jocul de trivia pentru iPhone a acumulat 3,5 milioane de utilizatori. QuizUp este un joc gratuit trivia pentru iOS, care oferă mai mult de 150.000 de întrebări de cultură generală în aproximativ 300 de categorii.

În a opta zi de la lansare, QuizUp a ajuns la utilizatorul cu numărul 1 milion, fiind considerat „jocul pentru iPhone cu cea mai rapidă creștere din istorie”.

 

Vowch

Vowch, aplicația co-fondată de către rapper-ul anilor ’90, Jesse Itzler, pare să apară din ce în ce mai des pe telefoanele unora dintre cei mai influenți oameni din SUA.  Lista de staruri care o folosesc îi include pe LeBron James, DJ Steph Floss, Shawty Slim, Rev Run și investitorul proeminent Mark Cuban.

Pe Vowch, utilizatorii „vowch” (n.r. garantează) pentru lucrurile care le plac, fie că e vorba de cântece, artiști, gadget-uri, restaurante, emisiuni TV, filme.

 

Distractify

După lansarea de luna trecută, Distractify, site-ul de conținut super-viral, a ajuns la 21 de milioane de vizitatori unici lunar la nivel mondial, în luna noiembrie, potrivit datelor furnizate de Google Analytics.

Distractify are ca scop generarea de conținut original și conținut compilat cu menirea de a ajunge viral. Pe parcurs, Hu afirmă că vrea să angajeze directori de creație, să își extindă producția, și să se implice și în domeniul publicității elementare.

 

Wildfang

Wildfang, un nou brand de haine bărbătesc pentru femei, lansat în tăcere la începutul acestui an, a creat un fel de mișcare în spatele îmbrăcăminții cu tentă masculină. Până în prezent , Wildfang a atins câștiguri de aproape 2 milioane dolari .

 

Grand St

Boutique-ul Grand St oferă noi gadget-uri pentru membri în fiecare zi. Dar din moment ce este un site de vânzări fulger, trebuie să acționezi rapid. Ceea ce face Grand St unic este faptul că testează fiecare gadget înainte de a-l vinde.

În luna aprilie , site-ul a avut venituri în valoare de 1.3 milioane dolari.

 

Oscar

Oscar, un start-up de îngrijire a sănătății din New York, doreşte să revoluţioneze piaţa asigurărilor de sănătate. Joshua Kushner, CEO-ul companiei, a angajat în liniște 25 de persoane (inclusiv specialistul IT Mario Schlosser ) şi a strâns 40 milioane dolari pentru a lansa compania Oscar.

Oscar se va dezvolta ca o companie de asigurări care să rivalizeze cu entităţi populare, cum ar fi Aetna și UnitedHeath. În această toamnă, Oscar va începe înscrierea newyorkezilor care sunt în căutare de asigurări în conformitate cu Affordable Care Act. Oscar se va lansa oficial în ianuarie 2014.

 

Realty Mogul

Cu Realty Mogul, investitorii acreditaţi pot sprijini diverse proiecte imobiliare. În noiembrie, start-up-ul a rulat 8 milioane dolari în tranzacțiile finanțate şi 500.000 dolari plătiţi către investitori .

 

Urban Compass

Urban Compass s-a lansat în linişte anul acesta pentru a facilita găsirea apartamentelor de închiriat de către newyorkezi. Urban Compass a câştigat 33 milioane dolari la doar câteva luni după lansare. În luna octombrie, Urban Compass a câştigat 20 milioane dolari, la o evaluare de 150 milioane dolari .

 

Hampton Creek

Hampton Creek Foods pretinde că poate fabrica înlocuitori de ou de calitate superioară ouălor reale. Cu toate acestea, industria de ouă este o industrie de 6 miliarde dolari in SUA. Deja, figuri proeminente ca Bill Gates și Al Gore sprijină compania.

 

Boxbee

Boxbee, un start-up dedicat spațiilor de stocare, a câștigat premiul pentru cel mai bun start-up la Festivalul Launch de la începutul acestui an. Boxbee oferă cutii gratuite și pickup gratuit pentru stocare securizată.

Este practic o modalitate de stocare cloud pentru lucrurile materiale. În prezent, este disponibil doar în San Francisco.

 

Canary

O echipă din doi foşti manageri de produs ai Google a lansat recent Canary, o nouă aplicație calendar pentru iPhone. Canary utilizează procesarea naturală a limbajului pentru a vă permite să introduceți rapid cine, ce, când, şi unde într-o singură casetă text, iar Canary creează în mod automat evenimentul.

De asemenea, Canary vă ajută să vă programați întâlniri, fără a fi nevoie să vă implice într-un schimb de e-mail-uri de lungă durată. Cu Canary, puteți sugera de mai multe ori o întâlnire înainte de a trimite o invitație pentru participanţi.

 

Hatch

Hatch, cunoscut anterior ca Makeably, are scopul de a ajuta producătorii să își folosească setul lor de abilitați pentru a-şi extinde oferta și gama de produse și să elimine partea de risc din aceasta. În același timp, le permite oamenilor obișnuiți să cumpere produse unicat.

Potențialii cumpărători navighează prin diferitele secțiuni ale site-ului – acasă, îmbrăcăminte , copii, hobby și nunți. Odată ce vedeți ceva ce vă place, puteți cere o versiune personalizată a acelui produs.

 

Soylent

Soylent, un amestec de nutrienți sub formă de pudră, care acționează ca un substitut alimentar, a finalizat recent produsul şi a început producția la scară largă. Gândiți-vă la la cel mai sănătos milkshake din lume.

În luna iunie, Soylent a câștigat peste 1 milion de dolari în campania sa de crowdfunding de 100.000 de dolari.

 

Assembly

În fiecare lună, comunitatea Assembly alege o idee uimitoare pentru o aplicație. E un fel de companie cu capital de risc, dar capitalul este folosit pentru a accelera creșterea numărului de aplicații.

Assembly permite accesul oricărei persoane cu o idee bună pentru o aplicație de mobil sau aplicație web. Comunitatea votează pozitiv cele mai promițătoare idei și apoi dă undă verde proiectului. Oricine din lume poate lucra pe aplicație și poate contribui la aceasta. În fiecare lună, atunci când se colectează veniturile, compania plătește facturile și apoi împarte banii în rândul tuturor celor care au lucrat la aplicație.

 

Goldbely

Goldbely furnizează cliențiilor alimente unice din toată țara. Goldbely are în prezent peste 100 de furnizori de produse alimentare integrați care oferă o varietate de alimente ce pot fi comandate de pe site, cum ar fi burgeri, înghețată, pâine proaspătă și altele. Când Goldbely s-a lansat a trebuit să contracteze comercianți. Dar acum există de fapt o listă de comercianți pe lista de așteptare pentru a intra în sistem.

Lunile de iarnă sunt un pic mai lente, dar, în general, Goldbely a înregistrat creșteri de venituri de aproximativ 70 % lună de lună. În anumite luni, Goldbely înregistrează chiar și peste 100.000 de dolari în venituri. În acest an, start-up-ul a câștigat 3,000,000 dolari, fiind condus de Intel Capital, și cu participarea Y Combinator.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.