STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Agricultura & Agro-Food, INTERNATIONAL, Comertul Exterior & Acorduri Liber Schimb

Cel mai mare producător de năut din ţară este în judeţul Olt și exportă în Africa de Sud sau China

Cel mai mare producător de năut din România se află în judeţul Olt, fermierul Ştefan Stănescu a plantat în acest an peste 700 de hectare, producţia din zona Vişina ajungând în Africa de Sud, Liba, Maroc, India şi China, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Ştefan Stănescu a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că a hotărât să crească suprafaţa cultivată cu năut, în acest an și că va investi în utilaje de sortare a producţiei.

„La acest moment, cred că noi am pus cea mai mare suprafaţă din ţară, undeva la 780 de hectare. Piaţă de desfacere avem în Africa de Sud, pe unde am mai fost noi cu aplicaţia Agriso, dar şi Liban, Maroc, India şi China. Acum este cel de al doilea an în care plantăm năut şi am crescut suprafaţa cultivată. Totodată, vom achiziţiona şi o linie de sortare a năutului. Suntem în discuţii şi urmează ca, până în toamnă, să o avem, astfel încât să putem calibra produsele pe categorii, pe soiuri, şi să putem să vindem diferenţiat. Cu cât e bobul mai mare, este preţul mai mare şi invers”, a explicat Stănescu.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.