STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, PIETE FINANCIARE, LIFE-STYLE & HOBBY, Cercetare & Edu & Marketing & Media, M&A & VentureCapital & Private Equity, Cinema - Filme

Cel mai bogat chinez vrea să cumpere Legendary Entertainment de la Hollywood, care a făcut Godzilla

Un grup controlat de omul de afaceri Wang Jianlin, cel mai bogat din China, negociază achiziţia studioului de la Hollywood aflat în spatele unor filme de succes precum „Godzilla” şi „Pacific Rim”, potrivit Financial Times.

Legendary EntertainmentGrupul Dalian Wanda negociază preluarea unui pachet majoritar la Legendary Entertainment, companie printre acţionarii căreia se numără SoftBank. O tranzacţie ar putea fi anunţată cel mai devreme săptămâna următoare şi ar evalua Legendary la 3-4 miliarde de dolari, au afirmat surse apropiate situaţiei, scrie Mediafax.

Wang, care a preluat în 2012 prin intermediul grupului său şi lanţul de cinematografe AMC Entertainment, vrea să cumpere de mai mulţi ani unul dintre studiourile de la Hollywood. Despre grupul Dalian Wanda s-a scris în urmă cu un an privind o posibilă preluare a DreamWorks Animation, însă discuţiile au eşuat.

De asemenea, Wang a declarat la începutul anului trecut că vrea să cumpere Metro-Goldwyn-Mayer sau Lions Gate Entertainment, dar o tranzacţie nu s-a concretizat.

Legendary Entertainment a anunţat, recent, o continuare a filmului „Godzilla” şi un spin-off al aceleiaşi producţii în care să apară Godzilla şi King Kong. Cel de-al doilea film ar urma să fie produs în parteneriat cu Warner Brothers.

Piaţa de cinema din China înregistrează o dezvoltare accelerată, veniturile fiind în creştere cu aproape 50% în 2015, la 6,77 miliarde de dolari.

O preluare a studioului Legendary ar fi doar cea mai recentă dintr-o serie mai lungă de tranzacţii ale celui mai bogat om de afaceri din China. Wang a cumpărat recent o participaţie de 20% la clubul spaniol de fotbal Atletico Madrid, pentru 52 de milioane de dolari.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.