STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, LIFE-STYLE & HOBBY, Telecom & IT-C & Online, Electronice & Gadget, Antreprenoriat

Ceasul inteligent romanesc Vector Watch atrage comenzi inca de la lansare

vector watchLa o zi dupa recenta lansare in Elvetia, ceasul inteligent Vector Watch, ce ii are in spate pe antreprenorii romani Radu Georgescu, fondatorul Gecad, si Andrei Pitis, s-au primit 50 de comenzi, asteptarile fiind ca numarul clientilor sa ajunga la circa 100.000, in primul an, dupa cum spun reprezentantii companiei.

“Deja am primit 50 de comenzi pentru Vector Watch, dar ne asteptam la 100.000 de unitati in primul an”, afirma Radu Georgescu, fondatorul Gecad, si Andrei Pitis, care spera ca ceasul romanesc sa isi castige un loc alaturi de gigantul Apple.

„Acum ceasul se poate comanda online. Deja am primit 50 de comenzi, speram ca saptamana viitoare sa ajungem la 1.000, iar in primul an sa avem 100.000 de unitati vandute”, a declarat Joe Santana, CEO al Vector Watch, fost CEO si presedinte al producatorului de ceasuri Timex.

Vector Watch este un ceas inteligent, produs in China, si finalizat in doar trei luni de zile. Toata cercetarea pentru acest proiect a fost demarata in urma cu un an. Pe langa functii precum cronograful (ceasul poate arata simultan ora exacta si poate functiona si ca un cronometru), ceasul permite accesul in timp real la fluxurile de stiri selectate, posibilitatea de a citi mesaje, urmarirea si organizarea activitatilor zilnice.

Ceasul este rezistent la apa cu o adancime de 50 de metri. De asemenea, ceasul permite afisarea mai multor fusuri orare si se actualizeaza automat odata cu telefonul la ora exacta din destinatia in care se afla purtatorul.

Vector Watch se vinde in doua forme, dreptunghiulara si rotunda, si are un pret de 199 de dolari, respectiv 349 de dolari. Principalul sau atuu este dat de o baterie care ii permite sa functioneze 30 de zile.

Modelul a fost lansat recent la Basel, in Elvetia, in perioada celui mai mare targ destinat ceasurilor si bijuteriilor din lume, la scurt timp dupa ce Apple a lansat propriul sau ceas inteligent.

In primul an, ceasul va fi disponibil pe pietele din SUA, Marea Britanie, India, Hong Kong, Romania si Australia, urmand ca de la anul ceasul sa fie introdus si pe piata din China.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.