STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Energie & Utilitati & Infrastructura, Servicii & Comert & Logistica, INTERNATIONAL

Cea mai mare tranzacție real estate din 2016 din Europa include și parcul logistic P3 din România

SingaporeGIC, fondul suveran al statului Singapore, a semnat acordul pentru achiziționarea grupului ceh P3, care deține cel mai mare parc logistic din România, de la TPG Real Estate și Ivanhoé Cambridge, valoarea acordului fiind de 2,4 miliarde de euro, informează un comunicat al companiilor implicate, informează Mediafax.

Tranzacția, cea mai mare din real estate din acest an din Europa, face obiectul aprobărilor organismelor de reglementare și se așteaptă să fie încheiată până la sfârșitul anului 2016.

TPG Real Estate și Ivanhoé Cambridge au achiziționat P3 în 2013. Grupul s-a dezvoltat de atunci într-una dintre cele mai mari platforme pan-europene integrate de logistică, cu un portofoliu de 3,3 milioane de metri pătrați. În ultimii trei ani P3 a finalizat o serie de achiziții pe piețe europene cheie, crescându-și cu mai mult de două ori portofoliul de proprietăți, care acum include 163 de depozite de cea mai bună calitate plasate în 62 de locații în 9 țări. În aceeași perioadă P3 și-a mărit de trei ori portofoliul de clienți, confirmând cererea puternică și în creștere pentru spații logistice premium.

P3 a încheiat de curând procesul unei refinanțări pe termen lung în valoare de 1,4 miliarde de euro cu un grup de instituții financiare internaționale, asigurând afacerii o mai mare flexibilitate în vederea susținerii strategiei sale de dezvoltare.

După achiziție P3 poate intra într-o nouă fază de dezvoltare, având un portofoliu de terenuri cu avize de urbanism care permit dezvoltarea a peste 1,4 milioane de metri pătrați de spaţii logistice. În prezent sunt în fază de construcție 11 șantiere cu un total de 300.000 de metri pătrați de spații logistice și care sunt programate pentru a fi livrate până la finalul acestui an.

„Cu sprijinul TPG Real Estate și Ivanhoé Cambridge am reușit să ne extindem dincolo de piețele în care am activat initial, în așa fel încât să devenim un lider de piață și să ne diferențiem prin focusul pe cerințele clienților noștri. Strategia de investiții pe termen lung a GIC este foarte apropiată de viziunea noastră, ca proprietar și dezvoltator al unor active de înaltă calitate”, a declarat Ian Worboys, CEO P3.

„Credem că P3 își va continua creșterea puternică având în vedere că are atât un portofoliu diversificat de spații logistice cât și un portofoliu semnificativ de terenuri”, spune Lee Kok Sun, Chief Investment Officer, GIC Real Estate

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.