STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, PIETE FINANCIARE, Telecom & IT-C & Online, M&A & VentureCapital & Private Equity

Cea mai mare tranzacție din istoria IT: EMC Corp a acceptat oferta de preluare din partea Dell

Compania de stocare a datelor EMC Corp a acceptat o ofertă de preluare din partea Dell în valoare de 67 miliarde de dolari, au anunţat luni Michael Dell şi directorul general al EMC, Joe Tucci, achiziţia fiind cea mai mare din istoria sectorului tehnologic, relatează MarketWatch, citat de Mediafax.

dellTitlurile EMC sunt în urcare cu 7% în timpul tranzacţiilor electronice premergătoare deschiderii bursei americane, dar de la începutul anului sunt în declin cu 7%, în timp ce indicele S&P 500 a pierdut 2,1%.

„Creăm o companie cu o forţă incredibilă. Este vorba de a aduce împreună tehnologii complementare şi să ajutăm clienţii să răspundă provocărilor şi oportunităţilor create de viitorul digital”, a declarat Michael Dell, preşedinte şi director general al Dell, la CNBC.

Acţionarii EMC vor primi circa 33,15 dolari pe acţiune în numerar şi un tip de acţiuni evaluate în funcţie de valoarea participaţiei de control deţinută de EMC la VMware, care va rămâne independentă şi tranzacţionată public, se arată într-un comunicat al companiilor.

Tranzacţia este cea mai mare din istoria sectorului tehnologic, fiind peste oferta de 37 de miliarde de dolari a producătorului de cipuri Avago Technologies pentru Broadcom, achiziţie care nu este încă finalizată.

Achiziţia EMC va ajuta Dell să îşi diversifice operaţiunile dincolo de piaţa PC-urilor aflată în stagnare şi îi va da dimensiunea necesară să atace piaţa de administrare şi stocare a datelor, mult mai profitabilă.

În cadrul acordului, EMC are dreptul ca timp de 60 de zile să poată primi oferte din partea altor cumpărători. În cazul în care va găsi un cumpărător mai bun, EMC va plăti Dell un comision cu discount, pentru anularea acordului.

Dacă va fi finalizată, tranzacţia ar fi a doua preluare majoră efectuată de Michael Dell, unul dintre pionierii industriei PC, în numai doi ani. Michael Dell a cumpărat integral compania Dell în urmă cu doi ani, pentru 25 de miliarde de dolari, pentru a câştiga timp pentru restructurarea acesteia.

Dell negociază cu mai multe bănci asigurarea unei finanţări de 40 de miliarde de dolari pentru achiziţia EMC, au declarat anterior surse apropiate situaţiei.

Potrivit surselor, EMC nu a fost abordată de alţi posibili cumpărători, cu o ofertă alternativă, probabilitatea ca acest lucru să se întâmple fiind scăzută.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.