STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, MACROECONOMIE, Industrie Prelucratoare, ISD - FDI & Investitii & Parcuri Industriale

Cea mai mare companie din România, Automobile Dacia, a depăşit pragul de 5 mld. euro cifră de afaceri ajutată de SUV-ul Duster

Constructorul auto a înregistrat în 2017 o cifră de afaceri de 5,1 mld. euro, în creştere cu 11,4%, şi şi-a consolidat poziţia de cea mai mare companie din România, conform ZF. Automobile Dacia a înregistrat cel de-al cincilea an consecutiv de creştere a cifrei de afaceri în 2017 după ce şi-a majorat businessul cu 11,4% faţă de anul precedent, ajungând la 23,1 mld. lei (5,1 mld. euro), potrivit datelor companiei.

în ceea ce priveşte profitul brut realizat de companie, acesta a urcat cu aproape 9% la 539 mil. lei de 456 mil. lei. Pe de altă parte, profitul net al companiei a urcat anul trecut cu 18% la 539 milioane de lei (118,2 mil. euro).

„Rezultatul brut este cel care reflectă performanţa reală a businessului, de aceea când vorbim de rezultate financiare, întotdeauna facem referire la acesta. În ceea ce priveşte evoluţia rezultatului net, explicaţia cu privire la creştere este faptul că anul acesta, prin Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) Dacia, Grupul Renault a decis să reinvestească în totalitate profitul rezultat în 2017. Aceasta presupune o amânare la plată a impozitului pe profit şi implicit un rezultat net mult mai bun decât anul trecut”, au spus oficialii Dacia.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.